Uçak ve otobüs bilet fiyatlarına büyük zam!

Türk lirasının değer kaybetmesi ve maliyetlerin artışı vatandaşın karşısına her kalemde zam olarak çıkıyor. Uçaklarda tavan ücret 700 liraya yaklaştı. Otobüs fiyatları da yüzde 20 artacak.

Günde 21.03.2022 09:14:42 0
Uçak ve otobüs bilet fiyatlarına büyük zam!

Artan akaryakit fiyatlari, yol geçis ücretleri, döviz kurlari gibi maliyet kalemlerinin de etkisiyle ulasim hizla zamlanmaya devam ediyor. Yaklasik üç ay önce 499 TL’den 599’TL’ye çikarilan iç hat havayolu tavan bilet fiyatlari yüzde 16 zamla 699 TL’ye çikarildi. Otobüsle yapilan karayolu yolcu tasimaciligi sektörü de bilet fiyatlarina ortalama yüzde 20 zam hazirliginda. Iki sektörün temsilcileri de artislarin devam edecegini belirtti.  

Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'in haberine göre, Pegasus Hava Yollari CEO’su ve Türkiye Özel Sektör Havacilik Isletmeleri Dernegi (TÖSHID) Baskani Mehmet Nane, daha önce yaptigi bir açiklamada kademeli artislarla tavan fiyatlarin 899 TL’ye çikarilmasini talep ettiklerini söylemisti. Resmi açiklama olmasa da  bazi uçuslarda fiyatlar 700 TL civarinda olustu. Mehmet Nane, yeni artis için henüz kendilerine resmi bir bilgilendirme yapilmadigini bugün içinde beklediklerini belirtti. 

 

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ KRIZI

Sektör olarak ortalama yüzde 20 zam yapacaklarini belirten Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Baskani Mustafa Yildirim ise “Sonrasinda piyasalari takip edecegiz ama kisa zamanda bir düzelme görülmüyor gibi” dedi. Akaryakit fiyatlarinin yani sira yol ve köprü ücretlerinin de maliyetlerini katladigini söyleyen Yildirim, özellikle üçüncü köprü zorunlulugunun yolcuyu kaçirdigini ve otobüsçüyü perisan ettigini belirtti.

 Zamlarin yurttaslari seyahatten uzaklastirdigini da belirten Yildirim, “Seyahatler yüzde 50 oraninda düsük geçen yila göre, vatandas seyahat edemez hale geldi. Bu nedenle biz de kamudan bazi destekler istiyoruz. Öncelikle biletlerde KDV yüzde 1’e düsürülmeli, daha sonrasinda da yol ve köprü geçis ücretlerinde bir indirime gidilmeli. Ben meslek hayatimda ilk defa böyle bir zam görüyorum. Akliniza gelen her sey müthis zamlandi” diye konustu.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °