Selçuk Özdağ'dan İzzet Özgenç'e Cevap

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç Dr Selçuk Özdağ, son aylarda anlamsız çıkışlarıyla gündem olma çabası içine giren Prof. Dr. İzzet Özgenç'in Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla cevap verdi.

Günde 17.03.2022 16:43:00 0
Selçuk Özdağ

İzzet Özgenç, Twitter hesabında, Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof Dr Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığı döneminde gerçekleşen bir operasyonu tek başına sayın Davutoğlu'nun karar verdiğini sanmasından dolayı olsa gerek hadsiz bir ifadede bulunmuştu. Özgenç 'Suriye'de bir türbeyi koruma istidadı gösteremeyen, maruz kalabileceği saldırı tehlikesine karşı türbede bulunan taşınabilir eşyayı Türkiye'ye nakletmeyi çare olarak gören bir kişiden, insan hakkı ihlallerinin önüne geçecek alternatif bir dünya politikası izlemesi beklenemez.' diyerek insan hakları konusunda çalışmaları toplumun her kesiminden takdir toplayan Davutoğlu'nu hedef almasına karşı tepkiler çığ gibi büyüdü.

Konuya ilişkin kendi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Özdağ; 'İzzet Özgenç’in, taşıdığı sıfatların sorumluluğunu almasını, imalı ve karnından konuşmayı bırakarak açıkça kimi ve neyi kastettiğini söyleyerek  “izzetli” bir davranış sergilemesini bekliyoruz. Olayların gerçek sorumlusuna söz söyleyememek akademik bir tavır mıdır?' diyerek Özgenç'in hakaretine oldukça naif bir cevap verdi.

İzzet Özgenç, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinesinin adalet politikasını eleştiren açık bir mektup da yayınlamıştı. Bakalım önümüzdeki günlerde Özgenç ne gibi bir hareketle gündeme gelecek?

haber: enpolitik


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °