'Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 20'nci gün! 'Rusların kaybı Çeçenistan'dan fazla'

Rusya'nın, Ukrayna'yı 'askerden arındırmak' için 24 Şubat'ta başlattığı harekat, iki ülke arasında kanlı çarpışmalarla devam ediyor. Savaşın 20'nci gününde Ruslar başkent Kiev'e yönelik taarruzlarını sürdürürken, şehirde sivil

Dünya 15.03.2022 10:03:11 0

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat akşamı başlattığı ve Ukrayna'yı 'askerden ve Neo- Nazilerden arındırmayı' hedefleyen harekat, 20'nci gününde de bütün hızıyla devam ediyor. İki ülke arasında yapılan müzakerelerden ateşkes çıkmazken Rus güçleri başkent Kiev'deki yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyor.

Öte yandan, savaşın Rusya cephesinde de bir gerginlik hakim. Ülkede yayın yapan Kanal 1 televizyonunun bir çalışanı, canlı yayın esnasında sunucunun arkasına geçerek, elindeki 'Savaşa hayır' pankartıyla slogan attı. Kısa sürede kesilen canlı yayından sonra güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan kadın, sosyal medyada yayınlanan bir videoda yaptığı konuşmada, 'Babam Ukraynalı, annem Rus. Hiçbir zaman düşman olmadım' dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise savaşta düşman ordusuna verilen zararı, 'Rus ordusunun Çeçenistan’daki 2 kanlı ve yıllarca süren savaşta kaybettiğinden daha fazla insan kaybetti' diyerek açıkladı.

İşte Rusya-Ukrayna savaşında dakika dakika yaşanan gelişmeler:

06.57- Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın Irpin kentinde Rus askerlerinin saldırısında hayatını kaybeden ABD’li gazeteci Brent Renaud’un ailesine bir mektup yazarak, taziye mesajı verdi.

05.20- Rusya’da yayın yapan Kanal 1 televizyonunun canlı yayını sırasında 'savaşa hayır' yazılı pankart açan Kanal 1 Editörü Marina Ovsyannikova sosyal medya hesabı üzerinden yatığı açıklamada, Ukrayna’da yaşananların bir suç olduğunu ve Rusya’nın saldırgan bir ülke olduğunu ifade etmesinin ardından Rus polisi tarafından gözaltına alındı.

04.35- Rusya, gece yarısı Harkov kenti de dahil olmak üzere Ukrayna’nın bazı kent ve bölgelerine roket saldırıları düzenledi. Mariupol Belediye Başkanı Danışmanı Petr Andryushchenko ise açıklamasında, Rus saldırıları sonucunda kentte ölen sivillerin sayısının 20 bine yaklaşabileceğini duyurdu.

02.29- Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın halihazırda 80 savaş uçağı, yüzlerce tank ve binlerce teçhizat kaybettiğini belirterek, Ukrayna’da Rus ordusunun 19 gün içinde Çeçenistan’daki 2 kanlı ve yıllarca süren savaşta kaybettiğinden daha fazla insan kaybettiğini duyurdu.


Perşembe 23.9 ° / 12.4 °
Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °