Muğla Tabip Odası Başkanı Şahin: Pandemi Gidecek, Siz De Gideceksiniz

Muğla’da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanları ve vatandaşlar için anma töreni düzenlendi. Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, 'Pandemi gidecek, siz de gideceksiniz. Hekimler olarak biz bir yere gitmiyoruz. Git

Günde 11.03.2022 20:06:03 0
Muğla Tabip Odası Başkanı Şahin: Pandemi Gidecek, Siz De Gideceksiniz

Muğla’nın merkez Menteşe İlçesi’nde Muğla Tabip Odası, Birlik Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş, Muğla Aile Hekimleri Derneği, Muğla Aile Sağlığı Çalışanları Derneği, Muğla Diş Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri, korona virüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanlarını ve vatandaşları anmak için İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplandı.

Törene; CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Memleket Partisi İl Başkanı İbrahim Şimşek, CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, Memleket Partisi Menteşe İlçe Başkanı Ferah Gümüş, Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun destek verdi.

'250 BİNİN ÜZERİNDE CANIMIZ GİTTİ'

Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin şunları söyledi:

'Ne yazık ki 250 binin üzerinde canımızı yitirdik. 250 bin diyorum. 1 can 1 dünya. 250 bin dünyamız yıkıldı. Halen canlarımızı kaybetmeye devam ediyoruz. Dün itibariyle 140, açıklanan resmi rakamlar. Resmi rakamlara inanıyor muyuz? İnanmak isteriz ama inanmıyoruz. Gerçeği hiçbir zaman söylemezler. Bizlerden gizledi gerçeği. Hekimlerden gizlediler, sağlık emek örgütlerinden gizlediler, yöneticilerden gizlediler gerçekleri. Algıyı yönettiler, pandemiyi yönetmediler. Bunun acısını çektik, çekiyoruz. Her gün bir uçak düşüyor. Her gün bir uçak düşmeye devam ediyor. Dünyalar sönüyor her gün. Pandeminin başında, pandemi tüm Avrupa ülkelerini sarmışken bizde yok algısını yerleştirdiler. Ne zaman ki Dünya Sağlık Örgütü pandemi vurgusunu 10 Mart 2020'de yaptı, 11 Mart'ta bizimkiler çıktı dediler ki, 'Pandemi bizde de can almaya başladı, pandemi bizde de var.

'SESİMİZİ DUYURAMADIK'

Şeffaf olamadılar, verileri bizlerle paylaşmadılar. 'Birlik olalım, birlikte mücadele edelim' dedik. 'Pandemi ile mücadele tek kişi sorumluluğunda yürütülemez. İllerde sadece valilik bu işi yürüyemez dedik sadece sağlık müdürlükleri bu işi yapamaz' dedik. 'Sağlık Meslek Örgütleri'nin sözlerini dinleyin, Bilim İnsanlarının sözlerini, emekçilerin sözlerini dinleyin, yerel yöneticilerin sözlerini dinleyin' dedik. Ne yazık ki sesimizi duyuramadık.

'İKİ ABİMİ KAYBETTİM BEN'

İki ağabeyimi kaybettim ben. İki ağabeyimi. Biri benim öğretmenim. aynı zamanda öz ağabeyim. Koronadan kaybettim. 11 Mart'ta koronadan vaka açıkladı. 1 Haziran'da Türkiye 'İki bayramı bir arada yapacağız' mesajlarıyla gevşeme havasına girdi. 10 Kasım'da ağabeyimi kaybettim. Bir meslektaşımı, Aydın Tabip Odası Başkanı'nı kaybettim. Hepimiz canlarımızı kaybettik. Hepimiz yakınlarımızı kaybettik. Bunun sorumlularını siz de çok iyi biliyorsunuz. Biz de çok iyi biliyoruz. Biz diyoruz ki, 'bu önlenebilir bir hastalıktı'. Gerekli önlemleri almadınız. Aşı karşıtlarına miting yaptırdınız, sağlık örgütü temsilcilerini, tabip odası temsilcilerini pandemi kuruluna almadınız. Bize söz hakkı vermediniz. Biz sorumluları çok iyi biliyoruz. Ülkeyi yönetemediğiniz gibi pandemiyi de yönetemediniz. Pandemi gidecek, siz de gideceksiniz. Hekimler olarak biz bir yere gitmiyoruz. Gitmeyeceğiz. Buradaydık, burada olacağız, burada kalacağız ama siz sorumluları uygun bir yöntemle göndereceğiz.'

'DOKTORLAR KALACAK SİZ GİDECEKSİNİZ'

Anma Töreni’ne katılan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, 'Doktorlar giderlerse gitsinler diyenler, bu ülkedeki hastaneleri ticarethaneye, doktorları tüccarlara çevirenlerdir. 'Doktorlar giderse gitsin diyenler bu ülkedeki sağlık emekçilerini hor görenlerdir. Bizler vatandaşlar olarak asla bunu kabul etmiyoruz. Her alanda her platformda sağlık emekçileri ile beraberiz. Doktorlar kalacak siz gideceksiniz' dedi.

Birlik Dayanışma Sendikası’ndan Can Kirişçi ise, 'Hepimize, ‘Giderseniz gidin, yolunuz açık olsun’ denildi. 14-15-16 Mart'ta gidersek ne olacağını hep beraber gösterelim istiyorum. Mücadelemiz sürecek sonuç alana kadar vazgeçmeyeceğiz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, vazgeçmiyoruz' dedi.

'SAĞLIKTA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKİYORUZ'

Muğla Diş Hekimleri Odası Başkanı Umut Barış Baykara da sağlıkta şiddete dikkat çekerek şunları söyledi:

'Biz de bu Covid sürecinde Muğla Merkez'de, Türk Diş Hekimleri Birliği Yüksek Disiplin Kurulu üyemiz hemşerimiz Mustafa Oral’ı kaybettik. Onu anmak istiyorum burada. Daha dün Bodrum'dan bir Fizyoterapiste sözlü taciz olduğunu öğrendim. Sağlıkta şiddete de dikkat çekmek istiyorum. Her geçen gün sosyal medyada, ulusal basında, yerel basında sağlık çalışanlarının özellikle gergin çalışma ortamlarında hastanelerde bekleme süreçlerinden dolayı şiddete maruz kaldığını görüyoruz.”

HDP Muğla İl Başkanı Nihat Gençosman ise, 'Dün Twitter'da eski Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın paylaştığı cümleyi tekrarlamak isterim. Söylediği şu, ‘Tüm sağlık emekçilerine kocaman, sıcacık selamlar. Siz gitmeyin, gitmesi gerekenleri hep birlikte, sandıkta gönderelim’ saygılar sunuyorum, başarılar diliyorum' diye konuştu.


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °