Rusya'nın işgalinde 15. gün: 'Antalya' çözüm olacak mı?

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal operasyonunun 15. gününe girilirken gözler, ilk kez Türkiye'de bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba görüşmesinde. Görüşmenin nasıl sonuçlanacağı merak

Dünya 10.03.2022 10:39:34 0
Rusya

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal operasyonu 15. gününde devam ediyor. Bugün, tüm dünyanın gözü iki tarafın dışişleri bakanlarının masaya oturacağı Türkiye'de. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ilk kez Türkiye'de Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) bir araya geliyor.

Saat 11'de başlayacak toplantı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılımıyla üçlü formatta gerçekleşecek. Toplantıdan hemen sonra Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ayrı bir basın toplantısı verecek.

İşte Rusya-Ukrayna savaşında dakika dakika yaşanan gelişmeler:

10 Mart 2022 Perşembe

08:53- Japonya, Ukrayna'ya açtığı savaş karşısında Rusya'dan petrol ithalatını yasaklamayı planladığı bildirildi.

08:45- Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile telefonda görüşen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, bir kez daha ABD'nin Ukrayna'ya olan desteğini dile getirdi. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, iki bakanın Rusya'nın saldırılarını, bu saldırılarda hayatını kaybeden sivillerle ilgili son durumu ve muhtemel diplomasi çabalarını kapsamlı şekilde ele aldığı bildirildi.

04.14- Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinde savaş döneminde sivillerin silah kullanmasına izin veren yasayı imzaladı. Yabancı uyruklu vatandaşlar ile vatandaşlığı olmayan şahısları da kapsayan yasaya göre siviller, Ukrayna'ya yönelik saldırgan eylemlerde bulunanlara karşı silah kullanımından sorumlu tutulmayacak.

02.55- İsrail Parlamentosu, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Genel Kurul'da video konferans yoluyla konuşma yapması talebini reddetti. Aralarında resmi yayın kuruluşu KAN ve diğer yerel medyada yer alan haberlere göre, Ukrayna'nın Tel Aviv Büyükelçisi Yevgen Korniychuk tarafından yapılan talebe, Parlamento Başkanı Mickey Levy, 'konuşma zamanın kurumun iki aylık kış tatiline girmesinden önceki son güne denk gelmesi, parlamenterlerin tatile çıkması ve salonun tadilata alınacağını belirterek' olumsuz cevap verdi.

02.13- Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy; Kiev, Sumy, Enerhodar, Mariupol, İzyum ve Volnovaha kentlerinden sivillerin tahliyesi için 6 insani yardım koridoru oluşturacaklarını bildirdi.

 

kaynak: karar


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °