Rusya İnsani Koridor İçin Kiev, Harkov, Mariupol ve Sumi’de Geçici Ateşkes İlan Etti

Rusya Savunma Bakanlığı İnsani Müdahale İçin Bölümler Arası Koordinasyon Merkezi; sivillerin tahliyesi için Kiev, Harkov, Mariupol ve Sumi'de, Moskova saatiyle 10:00’dan itibaren geçici ateşkes ilan edildiğini duyurdu.

Dünya 7.03.2022 13:45:52 0
Rusya İnsani Koridor İçin Kiev, Harkov, Mariupol ve Sumi’de Geçici Ateşkes İlan Etti

Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı İnsani Müdahale İçin Bölümler Arası Koordinasyon Merkezi’nden sivillerin tahliyesi hakkında yazılı açıklama yapıldı. Ukrayna’nın Kiev, Harkov, Mariupol ve Sumi şehirlerinde sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes ilan edildiği belirtildi. Açıklama şöyle:

“Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Vladimirovich Putin'e kişisel talebi üzerine Kiev, Kharkov, Sumy ve Mariupol şehirlerinde feci insanlık durumu ve bunun ciddi bir şekilde şiddetlenmesi göz önüne alınarak, Rusya Silahlı Kuvvetleri, 7 Mart 2022 saat 10.00'dan itibaren insani amaçlar için ‘sessizlik modu’ ilan etti ve insani koridorları açtı.

Ukrayna tarafından, belirlenen bölgelerde insani koridorların oluşturulması için tüm koşulları yerine getirmesini, siviller ve yabancı vatandaşların organize olarak çıkışını sağlamasını talep ediyoruz.”


Perşembe 25.5 ° / 14.7 °
Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °