Yeni Tarım Bakanı Vahit Kirişci TBMM'de Yemin Etti

Dün gece yeni Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan Vahit Kirişci TBMM Genel Kurulunda yemin etti.

Güncel 4.03.2022 16:22:00 0
Yeni Tarım Bakanı Vahit Kirişci TBMM

TBMM Başkanvekili Celal Adan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Tarım ve Orman Bakanlığı’na Vahit Kirişci’nin atanmasına ilişkin tezkereyi TBMM Genel Kurulu’nda okuttu. Celal Adan, ant içmesi için Vahit Kirişci’yi kürsüye davet etti.

AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz ile birlikte TBMM Genel Kurul salonuna giren Vahit Kirişçi kürsüye geçerek yemin etti ve görevine resmen başladı.

VAHİT KİRİŞCİ’NİN ÖZGEÇMİŞİ

Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960'da Kahramanmaraş'ta doğdu. Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1995'te doçent, 2001'de profesör oldu. 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi. 22. Dönem Adana Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve Başkanvekilliği görevinde bulundu. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 23. Dönem'de aynı Komisyonun Başkanlığına yeniden seçildi. İngilizce bilen Kirişci, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °