ABD tahliye etmeyi teklif etti, Zelenski reddetti: Savaş burada!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 3'üncü güne girilirken ABD'li yetkililer, ülkenin Ukraynalı lider Zelenski'nin Kiev'den ayrılması için yardım etmeye hazırlıklı olduklarını söyledi. Zelenski'den ise bu teklife hızla ret yanıtı geldi.

Dünya 26.02.2022 10:38:38 0
ABD tahliye etmeyi teklif etti, Zelenski reddetti: Savaş burada!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in orduya verdiği emir ile Rusya ordusunun Ukrayna'ya girmesinin 3'üncü gününde de bölgedeki çatışma devam ediyor. AB, Birleşik Krallık, ABD ve son olarak Kanada, Rusya lideri Putin, Dışişleri Bakanı Lavrov ve güvenlik yetkililerini yaptırım listesine aldığını açıkladı.

Son gelişmeye göre, Associated Press'e konuşan üst düzey bir istihbarat yetkilisi, Kiev'de Rusya saldırıları ve çatışmalar atarken ABD'nin, Zelenski'ye başkentten ayrılma çağrısı yaptığını ve kendisine tahliye konusunda yardımcı olabileceklerini ilettiklerini söyledi.

Zelenski ise teklifi, ''Savaş burada. Bir yerlere götürülmeye değil, anti-tank mermilerine ihtiyacım var' siyerek reddetti.

'GİDERSE PUTİN SAVAŞI DAHA HIZLI BİTİRİR'

New York Times'ın aktardığına göre mevcut ve eski savunma yetkilileri, Zelenski'nin ülkeden çıkarılması durumunda Rusya lideri Vladimir Putin'in savaşı daha hızlı bitirebileceğini düşünüyor.

Zelenski Rusya ordusunun 'bir numaralı hedefinin' kendisi, 'iki numaralı hedefin' ise ailesi olduğunu söyledi.

Uzmanlar, Rusya'nın işgaldeki hedeflerinden birinin, Zelenski yönetimini devirip kontrolü altında bir hükümet kurmak olduğu konusunda hemfikir.

'ORTAKLARIMIZDAN SİLAH GELİYOR'

Zelenskiy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştüğü bilgisini de paylaşarak, şunları kaydetti:

'Ortaklarımızdan silah ve teçhizat geliyor. Savaşa karşı koalisyon aktiftir.'


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °