Özkoç: AKP ve Erdoğan’ın Ekonomideki Yalanlarının Sonu Gelmiştir

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “AKP ve Erdoğan'ın ekonomideki yalanlarının sonu gelmiştir. Vatandaşımız mağdurdur; vatandaşımızın gözünün içine baka baka ilk önce doları, dövizi 18 liraya, 20 liraya çıkartıp ondan sonra ‘

Güncel 17.02.2022 18:28:04 0
Özkoç: AKP ve Erdoğan’ın Ekonomideki Yalanlarının Sonu Gelmiştir

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulu’nda gelen zamlarla birlikte hayat pahalılığı hakkında konuştu. Özkoç, şunları söyledi:

AKP VE ERDOĞAN’IN EKONOMİDEKİ YALANLARININ SONU GELMİŞTİR: Vatandaşın maaşına yüzde 25-30, elektrik fiyatlarına yüzde 127 zam yapan AKP Genel Başkanı ve AKP iktidarı ‘Türkiye, vatandaşlarına en uygun fiyatla elektrik hizmeti sunan üçüncü ülke durumundadır’ demiş. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, Avrupa'nın en düşük asgari ücretini veren ülkesi olduğunu saklıyor. Türkiye'de brüt 328 euro olan asgari ücretin Almanya'da bin 658 euro, Hollanda'da bin 725 euro olduğundan söz etmiyor. Türkiye'de asgari ücretle çalışan bir saatlik çalışması karşılığında sadece 19 kilovatsaat elektrik alabiliyor ancak asgari ücretli örneğin Fransa'da 49 kilovatsaat, Almanya'da 24 kilovatsaat, Hollanda'da 50 kilovatsaat elektrik kullanabiliyor. AKP ve Erdoğan'ın ekonomideki yalanlarının sonu gelmiştir. Vatandaşımız mağdurdur; vatandaşımızın gözünün içine baka baka ilk önce doları, dövizi 18 liraya, 20 liraya çıkartıp ondan sonra ‘13,6 liraya biz indirdik’ diyerek övünen bir anlayış ancak vatandaşımızla dürüst bir şekilde iletişim kurmayan bir anlayıştır.

MİLLETİ KANDIRARAK ÖZGÜR, REFAH BİR DÜZEYE ÇEKEMEZSİNİZ: Vatandaşlarımızın bugün de çok iyi bildikleri gibi, cumhurbaşkanlığı sistemi daha Türkiye'nin başına bela olmadan önce dolar 4,5 liraydı ve o zamanlar AKP Genel Başkanı söz konusu dövizle ilgili diyordu ki: ‘dolar 10 lira olacak, siz cumhurbaşkanlığı sistemiyle gerektiği gibi bu yetkiyi bana verin, dolar kaç liraya inecek görürsünüz.’ Şimdi biz buradan soruyoruz: Dolar 13 lira 60 kuruşa geldiği hâlde siz nasıl bir indirimden bahsediyorsunuz, bunu açıklayın. Elektriğe yüzde 127 zam yapıp, ondan sonra ‘biz yüzde 27'sini kaldırırız’ deyince elektriğe yapılan yüzde 100 zam yok olmuş mu oluyor? Milleti kandırarak milleti özgür, refah bir düzeye çekemezsiniz. Demokratik toplumlarda demokrasinin çaresi her zaman vardır. Türkiye'yi yönetemiyorsunuz. Yangın çıkıyor, uçağınız yok; doğal gaz sıkıntısı var, üretim yapamıyoruz, doğal gaz kısıntısına gitmek zorunda bırakıyorsunuz ülkeyi. İnsanları soğuktan tir tir titreyerek akşamları evlerinde huzur içerisinde yaşamlarını sürdüremez bir hâle getirdiniz, artık marketlerden değil, pazar artıklarından geçinen bir ülke durumuna düşürdünüz.

MİLLET AKP İKTİDARINA GÜVENMİYOR: Bugün de Uluslararası İstatistik Kurumu TÜİK'le ilgili açıklama yapıyor, Türkiye'ye diyor ki: ‘Biz size güvenmiyoruz, size güvenebilmemiz için bize güvence verin.’ Millet AKP iktidarına güvenmiyor, bir an önce sandık diyoruz.”

 


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °