Enerji Bakanı Dönmez Isparta'da: Faturaların Tahsilatını 1 Ay Süre İle Erteliyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik kesintilerinin yaşandığı Isparta için, “3 Şubat tarihinden itibaren vatandaşlarımızın elektrik faturaları okunmadı. Şu anda sadece 7 köyümüzde bir sıkıntı söz konusu orada da

Günde 8.02.2022 18:21:36 0
Enerji Bakanı Dönmez Isparta

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, bugün Isparta’ya giderek yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin açıklama yaptı. Isparta’nın 7 köyünde elektrik sıkıntısının devam ettiğini belirten Bakan Dönmez özetle şunları söyledi:

“ŞU ANDA SADECE 7 KÖYÜMÜZDE BİR SIKINTI SÖZ KONUSU”

“Her gün il, ilçe ve köylerden başlamak suretiyle bu arızalar enerjilendirildi. Isparta il merkezi ve ilçe merkezlerindeki tüm şebekelerimizi enerjilendirdiğimizi söylemiştik. Şu anda sadece 7 köyümüzde bir sıkıntı söz konusu orada da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.

13 ilden buraya bakım onarım ekibi intikal ettirdik. Şu anda 653 çalışan teknik personelimiz var. Sahada bu mücadeleyi sürdüren personel sayımız binin üzerinde. Isparta’da yılda ortalama meydana gelen hasar arıza sayısı bin 100.

“FATURALARIN TAHSİLATINI DA 1 AY SÜRE İLE ERTELİYORUZ”

Ekiplerimiz canını dişine takarak bu mücadeleyi sürdürdüler. Buradan bir hususu tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum 3 Şubat tarihinden itibaren vatandaşlarımızın elektrik faturaları okunmadı. Faturaların tahsilatını 1 ay süre ile erteliyoruz.

“BİZ GERÇEKLERİ PAYLAŞTIK”

En kısa süre içerisinde burada telafi çalışmalarımıza başlayacağız. Bazı sosyal medyada, gazete ve TV’lerde çıkan haber ve yorumları da gördük. Kendi saflarını sıklaştırmaya çalışanlar ucuz siyaset yaptılar. Biz gerçekleri paylaştık. Devletimiz olayın ilk gününden itibaren yörede vatandaşımız ile birlikte omuz omuza çalıştı. Bütün bu yaşananlara rağmen Isparta halkının bize vermiş olduğu hoşgörü ve desteğe teşekkür etmek istiyorum. Bu vesile ile günlerdir sahada çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Büyük geçmiş olsun.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °