Mersinli Esnaftan Elektrik Zamlarına Mumlu Tepki

Mersin’de geçtiğimiz ay 500 TL gelen elektrik faturasının bu ay 1.350 TL gelmesine tepki gösteren esnaf Ahmet Tozlu, iş yerindeki aydınlatmayı mumla yaparak zamlara tepki gösterdi.

Günde 8.02.2022 14:09:42 0
Mersinli Esnaftan Elektrik Zamlarına Mumlu Tepki

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi’nde yıllardır okul kıyafetleri satışı yapan tuhafiye dükkanı bulunan Ahmet Tozlu, yüksek gelen elektrik faturasına isyanını mumla aydınlatma yaparak gösterdi. Tozlu, raflarda ve masalara koyarak yaktığı mumlarla iş yerini aydınlatıyor.

'FERYAT EDİYORUZ'

Anormal zamların hayatı çekilemez duruma getirdiğini belirten Ahmet Tozlu şunları söyledi:

'Ben 61 yaşındayım böyle bir şey hayatımda görmedim, yaşamadım. Şu an mumlu satışa devam edeceğiz. Esnaf gelen elektrik faturalarıyla perişan bir durumdadır. Bütün herkes, esnafların tümü bu konudan mustarip durumdalar. Seslerini çıkarmıyorlar ama artık kafaları kumdan çıkarma zamanı geldi. Çünkü biz insanız, insanca yaşamak istiyoruz. Feryat ediyoruz ancak sesimizi duyan yok. Geçen ay 500-550 gelen fatura bu ay 1.350 TL geldi. Bunu da ödeyecek durumumuz yok. İşçi, sigorta, vergi... Geleceğimizi göremiyoruz, çaresiziz, feryat ediyoruz. Sesimizi duysunlar artık. Sesimizi duyurmanın tek demokratik yolunu mumla aydınlanmada buldum. Bunu da devam ettireceğim. Sadece ben değil etraftan duyuyoruz artık kafeler restoranlar bile mum yakıyor. Eskiden de elektrik yoktu, şimdi de olmasın. Bu da yeni çağın bize getirdiği bir olanak oldu. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Bu durum çaresizliğimizin net bir fotoğrafıdır.”

DÜKKANA GELEN MÜŞTERİ: 'BENCE ÇOK HAKLILAR'

Mumlu aydınlatma yapılan işyerine alışveriş için gelen Ceyda Benli, “Böyle bir şey görmedim. Böyle bu kadar her şeyin bu kadar artacağı, motorine benzine bu kadar zam geldiği böyle bir dönem görmedim. Esnaf çaresizlik sonucu böyle bir uygulama başlatmış. Bugüne kadar böyle mumlu satış yapan başka bir iş yeri görmedim ama bence çok haklılar. Artık hepimiz bir şekilde sesimizi çıkarmalıyız ki insanların zor durumda olduklarını anlamaları için” dedi.

Bir diğer müşteri Gül Yıldız ise, 'Elektrik, su yatıracağız derken aç mı kalalım? Ben de bugüne kadar böyle bir şey yaşamadım, görmedim. Ne yapacağımızı şaşırdık, Allah sonumuzu hayretsin” diye konuştu.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °