Yıldırım Kaya'dan Bakan Özer'e: Atölye ve Kütüphane Yapımı Tamamlanmadan Firmalara Para Ödendiği Doğru mu?

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yönelik usulsüzlük iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e, 'Ankara’daki bazı okullarda tasarım atölyeleri ve kütü

Günde 3.02.2022 17:55:01 0
Yıldırım Kaya

Yıldırım Kaya, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili basında yer alan usulsüzlük iddialarına ilişkin Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesi verdi. Kaya, Bakan Özer’i şu soruları yöneltti:

“Ankara ili Etimesgut ve Sincan ilçelerinde bazı okulların tasarım beceri atölyeleri ile kütüphanelerinin yapımı tamamlanmadan çeşitli firmalara para ödendiği bilgisi doğru mudur? Önceki dönem Ankara İl Müdürü Turan Akpınar döneminde kantin hesaplarının başında bulunan Göktan Meto’nun, il müdürlüğünün kantin hesabından, okulları belirleyip, ilçe müdürü ve okul müdürlerini ayarlayıp okullara para gönderdiği ve diğer İl Müdür Yardımcısı Abdurrahman Tülüce’nin ise ilçe müdürlerini ve okul müdürlerini arayarak firmalara yönlendirdiği bilgisi doğru mudur? Sincan ve Etimesgut ilçelerinde yapılmış olan tasarım beceri atölyeleri ile kütüphanelerinin ihalelerini hangi firmalar almış, bu firmalara ne kadar ücret ödenmiştir? Bu hususla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise soruşturma hangi aşamadadır? 2018 yılından bu yana Ankara genelinde kaç kütüphane ve tasarım beceri atölyesi yapılmıştır? Tasarım beceri atölyeleri ve kütüphanelerin yapım işleri hangi firmalara ödenmiştir? Bu firmalara iş başına kaç TL ücret ödemesi yapılmıştır?”


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °