Avrasya Tüneli işletmesinden vatandaşa bildirimsiz ceza haczi zülmü

Anadolu Yakası ve Avrupa Yakası arasındaki yoğun araç trafiğini rahatlatmak için Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen Avrasya Tüneli, vatandaşlara bildirimsiz ceza ve haciz işlemleri uygulamaya devam ediyor. Yaşanan son olayda Avrasya Tüne

Günde 20.12.2021 20:21:50 0
Avrasya Tüneli işletmesinden vatandaşa bildirimsiz ceza haczi zülmü

Avrasya Tüneli işletmesinde vatandaşları canından bezdiren 'ceza bildirimi' bilmecesi devam ediyor. Yaşanan son olayda 2019 yılında satışı yapılan bir araca 2 yıl sonra Avrasya Tüneli geçiş cezası olarak 514 liralık fatura gönderildi. Tünel işletmesi tarafından sürücüye herhangi bir bildirim ya da ödeme uyarısı yapılmadan direkt olarak alacağın haciz yoluyla tahsil edilmesi uygulamasına gidildi.

whatsapp-image-2021-12-20-at-17-11-21.jpeg

Durumdan kendisine gönderilen mesajla haberdar olan vatandaş ise haciz işlemine konu olan bedeli ödemekten başka bir çare bulamıyor. Bunun sebebi olarak ise özel işletmelere ait yerlerde direkt icra yoluyla alacakların tahsili yoluna başvurulması gerekçe olarak gösteriliyor.

BEDEL 10 KATINA ÇIKIYOR

Vatandaşlar; tüketici, avukat ve mahkeme masrafları da eklenince geçiş ücretinin neredeyse 10 misli bir faturayla karşı karşıya kalabiliyor. Hatta kimi iddialara göre ücretsiz geçiş yapan vatandaşlar uyarılmıyor veya sadece SMS ile bildirim yapılıyor.

Vatandaşın SMS'i görmemiş olma ihtimali göz önüne alınmayarak trafik cezaları gibi adreslere yazılı bildirim yoluna başvurulmuyor. Böylece tüketici ancak evine gelen icra dosyasıyla durumdan haberdar oluyor.

DAHA ÖNCE DE ŞİKAYETLERE KONU OLMUŞTU

Avrasya Tüneli'nde yaşanan 'bildirimsiz ceza bilmecesi' daha önce de şikayetlere konu olmuştu.

İddialara göre, Avrasya Tüneli'nden ücretsiz geçiş yaptıkları gerekçesiyle 15 gün beklenip araç sahiplerine 4 kat ceza uygulandığı, geçişle ilgili vatandaşlara bildirim yapılmadığı, işletmenin yapılan itirazlara ise 'Avrasya Tünel işletmesinin bildirim yapma yükümlülüğü olmadığı' yönünde cevap verildiği gündeme gelmişti.

İŞLETME ŞİKAYETLER HAKKINDA NE DİYOR?

Avrasya Tüneli işletmesi daha önce dile getirilen benzer şikayetler hakkında ise şu açıklamayı yapmıştı:

Avrasya Tüneli'nden yapılan ihlalli geçişler 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Hizmetleri Hakkında Kanun'un 30. maddesinde düzenlenmiştir. 6001 sayılı kanunun 30 / 5 maddesi uyarınca Avrasya Tüneli'nden ihlalli geçiş yapan kullanıcılar aleyhine dört kat tutarında cezai işlem uygulanması için Avrasya Tüneli kullanıcılara herhangi bir bildirimde bulunma yükümlülüğü bulunmamaktadır.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °