Çin zulmüne maruz kalan Uygur Türk'ü kadın: Tecavüze uğradım, işkence gördüm

Doğu Türkistan'da Çin zulmüne maruz kalan Tursunay Ziyavudun, Çin'in toplama kampında kısırlaştırma hapı içmeye zorlandığını anlatarak 'Bırakmasalardı ölebilirdim' dedi.

Dünya 20.12.2021 12:46:16 0
Çin zulmüne maruz kalan Uygur Türk

Çin'in Uygur Türkleri'ne yönelik soykırım politikaları tüm dünyada tepkilere yol açarken, Doğu Türkistan'dan bir kadın Çin'in toplama kampında yaşadığı korku dolu anları ABD basınına anlattı.

Sözcü'nün aktardığına göre Tursunay Ziyavudun, 2017'de Doğu Türkistan'da pasaportunu isteyen polisler tarafından gözaltına alınmış ve köyünden 30 dakika uzaklıktaki bir toplama kampına götürülmüştü.

Burada korkunç şeyler yaşadığını, komünist marşlar söylemeye ve Müslüman dininin olmadığını tekrar etmeye zorlandığını belirten kadın, yaşadığı sağlık sorunlarının ardından serbest bırakılmıştı.

'BIRAKMASALARDI ÖLEBİLİRDİM'
Geçen yıl siyasi mülteci olarak ABD'ye giden Ziyavudun, New York Post gazetesine “Beni bırakmasalardı ölebilirdim” dedi.

Uygur Türkü kadın, saçlarının kesildiğini, farklı kişilerin tecavüzüne uğradığını ve vücudunun bazı bölgelerine elektrikle işkence yapıldığını anlattı.

Kısırlaştırma hapı içmeye zorlandığını da belirten Ziyavudun, “Şu anda çocuk sahibi olamamamın nedeninin bu olduğuna eminin” diye konuştu.

ABD Senatosu, geçen hafta, Uygurlara yönelik baskı politikaları nedeniyle Doğu Türkistan bölgesinden ithalatı yasaklamaya yönelik tasarıyı kabul etmişti. Tasarının yasalaşması için Başkan Joe Biden’ın onayı gerekiyor.

 


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °