Yargıtay ve Danıştay'ın yeni üyeleri belli oldu

Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu toplantısında Yargıtay ve Danıştay'da bulunan boş üyeliklere ilişkin seçim yapıldı. Seçimler sonucunda Yargıtay'a 11, Danıştay'a 3 yeni üye seçildi. Yargıtay üyeleri aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğa

Günde 17.12.2021 12:07:11 0
Yargıtay ve Danıştay

Toplam kadro sayısı 380 olan Yargıtay’da 22 üyenin görev süresi zaman aralıklarıyla aralık 2021 itibariyle son buldu. Hakimler ve Savcılar Kurulu da, ceza ve hukuk dairelerinde boşalan üyeliklerin yerine yeni üyelerin belirlenmesi için çalışmalarına geçtiğimiz haftalarda başlamıştı.

YARGITAY'A 11 YENİ ÜYE

Buna göre, HSK Genel Kurul toplantısında Yargıtay’a yeni üyelerin belirlendiği öğrenildi. Genel Kurul’da Yargıtay üyeliği için belirlenen 11 isim şöyle:

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Arı, Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Erdal Demir, Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Haşim Bardakçı, Ankara Batı Ticaret Mahkemesi Başkanı Süleyman Yıldırım, İstanbul BAM Daire Başkanı Selma Betin, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Müslüm Canpolat, İstanbul BAM Daire Başkanı Nilgün Şener, Ankara BAM Daire Başkanı Beytullah Metin, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Yunus Nadi Kolukısa, Anayasa Mahkemesi Baş Raportörü Aydın Şimşek, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Veysel Bektaş.

DANIŞTAY'A 3 YENİ ÜYE

HSK, Danıştay'a da 3 yeni üye seçti. O isimler ise Yunus Emre Sılay, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu ve İsmail Hakkı Sayın.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °