Süleyman Soylu’dan Cemevleri İnşaatına Maddi Destek

Lütfi Elvan’ın istifa ettiğini ilk kez okurlarla buluşturan Enpolitik, kulislerden yeni bir bilgiye ulaştı. Yeni gelen duyumlara göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, danışmanlarına talimat vererek bir Alevi açılımı yapılmasını söy

Güncel 16.12.2021 18:18:00 0
Süleyman Soylu’dan Cemevleri İnşaatına Maddi Destek

Çalışmaların somutlaştığını Enpolitik’e aktaran İçişleri Bakanlığı yetkilisi, bazı Cemevlerinin inşaatına kaynak aktarıldığını ve bu sayede Alevi açılımının somutlaştırıldığını ifade etti. Bakan Soylu’nun, Cemevi inşaatlarına maddi kaynak sağlamasının altında Alevi açılımına karşılık Alevi Dedelerinin ve Alevi kanaat önderlerinin söz konusu çalışmaları sözde kalmakla eleştirmelerinin önüne geçme çabaları olarak vurgulayan bakanlık yetkilisi önümüzdeki süreçte bunun kamuoyuna detaylı açıklanacağını söyledi.

Dinçer Türkmen: “Aleviler seçim malzemesi olamaz”

Konu ile ilgili Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Vakfının 15 yıl genel başkanlığını yapmış kanaat önderi Dinçer Türkmen’e ulaştık. Dinçer Türkmen Enpoltik’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “ Bunu duyduk ve duyar duymaz reddettik. Çünkü yirmi yıllık iktidarda kalıp da öteki gözüyle baktıkları bir kesime seçim atmosferine girer girmez bu tarz bir girişimde bulunmaları kabul edilir bir şey değil. Aleviler seçim malzemesi olamaz. Ne Cemevlerinin yapılması ne de Alevi Dedelerine maaş bağlanmasını kesinlikle kabul etmiyoruz.” Alevilerin, Cumhuriyetin kurucu unsurlarından olduğunu dile getiren Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Cumhuriyet hükümetinde de aslı kurucu unsuruyuz. Biz kurulmuş hükümetlerin eline bakan bir mezhep de değiliz.Süleyman Soylu kendi başınaya da bir yerden aldığı talimatlarda bunu yapıyorsaotursun biraz düşünsün ‘Yirmi yıldır biz bu mezhepli taraflara ne yaptık?’ diye. Yirmi yıldır bir kapıcı bile almadılar alımlarda. Yine şunun altını çiziyorum. Devletimizdir, bizim devletimizdir, bizim bayrağımızdır, biz asla bundan taviz vermeyiz. Ama seçim malzemesi olarak görülmeyi de sonuna kadar reddediyoruz.”


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °