Tarih: 04.12.2021 14:21

Sayıştay raporu ortaya çıkardı: AK Parti'li belediyede müfettiş kadrolarına usulsüz atamalar yapılmış!

Facebook Twitter Linked-in

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; Sayıştay, AK Parti'li Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki usulsüz atamaları ortaya çıkardı.

AK Parti'li belediyenin 2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda müfettiş olmayan veya mesleğe yarışma sınavıyla girmeyen ve idari görevlerde bulunan kişilerin müfettiş kadrosuna atandığı belirtildi.

Söz konusu kişilerin müfettişlik sınavına girmeden ve daha önce kazandığı müfettişlik unvanı olmadan naklen belediye müfettişliğine atama yapılmasının hukuken mümkün olmadığı ifade edilen denetçi görüşünde şu ifadeler yer aldı:

Sayıştay raporunda ayrıca başka bir kadroda çalışmakta iken şartları yerine getirmeyen kişilerin itfaiye erliğine atamalarının yapıldığı tespit edildi.

Sayıştay raporunda konuya ilişkin şu tespitler yer aldı:

Yönetmeliğe aykırı olan atmaların iptal edilmesi gerektiği ifade edilen raporda, “Yönetmeliğe uygun olarak naklen itfaiye erliğine atamaları yapılamayacak kişilerin atanması yönetmeliğe aykırılık teşkil ettiğinden bu kişilerin itfaiye erliğine yapılan atamalarının iptal edilerek uygun kadroya atanmaları gerekir” denildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —