Cumhurbaşkanlığı'ndan EYT açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, milyonlarca EYT'liyi ilgilendiren emeklilik süreci ile ilgili 'Yaş şartı yerine gelmeden emeklilik olmaz' dedi.

Günde 11.11.2021 15:33:03 0
Cumhurbaşkanlığı

Enflasyon karşısında 'halkı ezdirmeyeceğini' söyleyen AK Parti, ekonomik tedbirler için kollarını sıvadı. Hükümetin dar gelirlilere yönelik paketinde asgari ücret, 3600 ek gösterge ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) olarak bilinen emekli olmayı hak eden fakat bunun için yaşı bekleyenler için düzenleme yer alıyor.
Sayısı 6 milyona yakın EYT'liler için iktidar cephesinden 'kademeli emeklilik' ilk ele alınan konulardan birisi olurken düzenlemeyi bekleyenlerin yalancı bahaına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay son verdi. Oktay konuya ilişkin yöneltilen soruya, 'Yaş şartı yerine gelmeden emeklilik olmaz' yanıtı verdi.

Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 26 Ekim tarihinde yapılan 2022 yılı bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a EYT ile ilgili çalışmaların ne durumda olduğunu sordu. Paylan’ın sorusuna yaklaşık 1 hafta sonra yazılı yanıt veren Oktay, yaş şartı koşulu yerine gelmeden emekli olunamayacağını ifade etti. Oktay EYT’liler ile ilgili ne tür çalışma yapıldığı sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Bütün modern sosyal güvenlik sistemlerinde emeklilik için gereken şartlardan biri yaştır ve yaş şartı yerine gelmeden emeklilik hakkı kazanılmaz. Zaten literatürde bu sigorta kolu ‘yaşlılık sigortası’ olarak adlandırılır. Bizde de emeklilik için yaş, sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısı şartı vardır ve bu şartların hepsi yerine getirilince emeklilik hakkı kazanılır.”


Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °