Tarih: 06.11.2021 16:44

Eski MİT’çi Mehmet Eymür’den yeni itiraflar

Facebook Twitter Linked-in

Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün, T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu'na yaptığı açıklamalar gündemdeki yerini koruyor.  

Eymür, 12 Eylül’den sonra yapılan operasyonlara dair konuşmuş ve işkenceleri kabul ederek, pişmanlık duymadığını söylemişti. Eymür'ün, “Dündar Kılıç'ın size yönelik ağır suçlamaları var. İşkence yaptınız mı?” sorusuna, “İşkence sayılmaz. Zaten oraya düşmek işkence sayılır. Gözleri kapalı devamlı, küçük bir hücrede kalıyor. Oraya düşmek yeterli” yanıtı tepkilere neden olmuştu.

Halk TV'de Özlem Gürses'in sunduğu 'Perdenin Önü Arkası' programına katılan Eymür, 'Samimi söyleyeyim mi, o kadar çok sorgudan geçtim ki, yaptım dediğim hakikaten yaptım mı yapmadım mı onu da bilmiyorum. Gençken daha şeydim tabii, daha ataktım. Zaman zaman yanlışlar yapmış olabilirim. Elektrik kullanmadım ben, hiçbir zaman. Falakalardır, klasik, attım. İşkence tabii ki suçtur' dedi.

 

İsmail Saymaz'ın, faili meçhul cinayetlerde yer aldığı belirtilen ve JİTEM davasının sanıklarından “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım'la ilgili sorusu üzerine “Yeşil'e Başbakanlık kartı verilmişti bize gelmeden evvel. Kolordu komutanlığı toplantılarına katılıyordu” ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın Elazığ MİT Bölge Müdürlüğü'nde göreve başladığını söyleyen Eymür, “Yeşil, bizim Elazığ elemanı olarak başlamış gençliğinde. Ondan sonra askerlerle çalışmaya başlayınca bizimkiler bırakmışlar” dedi.

Eymür'ün ifadelerinden satır başları şöyle:

İŞKENCELERİ YİNE BİR BİR ANLATTI

UĞUR MUMCU CİNAYET'İNDE AĞAR'I İŞARET ETTİ

'YEŞİL'DE BİZE GELMEDEN EVVEL BAŞBAKANLIK KARTI VERİLMİŞTİ'

'BU HİKAYEYİ YAZAN DAHA DOĞRUSU DOĞU PERİNÇEK'

'ÇATLI'LAR VAR, MEHMET AĞAR'LAR VAR, ÖYLE BİR ÖRGÜT VAR'

'DERİN DEVLET TÜRKİYE'Yİ KORUMAK İÇİNSE İYİ BİR ŞEY'

MÜFTÜOĞLU: BU TÜR ÖRGÜTLER, GLADYO DENİLEN ANTİ-SOSYALİST PROJELERİN PARÇASI

Sol Parti Parti Meclisi üyesi ve Devrimci Yol Hareketi liderlerinden Oğuzhan Müftüoğlu, yayına katılarak değerlendirmelerde bulundu.

 

Müftüoğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

'Bu tür insanlar kullanılan insanlar, kendi iradeleriyle hareket eden insanlar değil, konuşma içerisinde hiç söz edilmedi. Bu tür örgütler, gladyo denilen, sivil ve suç insanlarını örgütleyip sola karşı uluslararası düzeyde yürütülen anti-sosyalist projelerin parçası bunlar. Maaşlarının ABD, CIA tarafından ödendiği, Ecevit tarafından açıklanmıştı. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de işte devlet adına işleniyor diye, işkenceler, katliamlar, bu amaçla sola karşı devrimcileri ve solu önlemek için provokasyonlar yaparak izlediğimiz, dinlediğimiz bu işkenceci aktörün söylemediği o. İçlerinde tabii ki çeteleşme var. özellikle soğuk savaş bittikten sonra Batı da büyük ölçüde bu örgütler temizlendi. Ama Türkiye'de özellikle Amerika'nın Ortadoğu politikaları doğrultusunda varlıklarını sürdürmeye devam ettiler.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —