TURKOVAC için gönüllülerin başvuruları alınmaya başladı

Sağlık Bakanı Koca'nın çağrısının ardından, üçüncü doz aşısını TURKOVAC yaptırmak isteyen gönüllülerin başvuruları alınmaya başlandı. Aşının seri üretime geçebilmesi için en az 3 bin kişinin tercih etmesi gerek.

Sağlık 13.10.2021 17:54:58 0
TURKOVAC için gönüllülerin başvuruları alınmaya başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın üçüncü doz koronavirüs (Kovid-19) aşısını yaptıracak kişileri yerli aşı TURKOVAC için gönüllü olmaya çağırmasının ardından başvurular alınıyor.

TURKOVAC hatırlatma dozu uygulamasına katılmak isteyenler, daha önce Kovid-19 geçirmemiş ve iki doz aşısını yaptırmış 18-59 yaş kişiler arasından seçilecek.

TURKOVAC BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Üçüncü dozunu TURKOVAC ile olmak isteyenler 'enabiz.gov.tr' sitesinden 'Aşı Çalışması İçin Gönüllü Ol' butonuna tıklayacak. Açılan pencerede '3. doz hatırlatma Kovid-19 aşımı inaktif Kovid-19 TURKOVAC aşısı ile yaptırmak istiyorum' seçeneği onaylanarak başvurular gerçekleştirebilecek.

41 MERKEZDE UYGULANACAK

Yetkililer, değerlendirmelerin ardından, eğer katılımı uygun görülürse gönüllüye e-Nabız profilinde kayıtlı iletişim bilgileri üzerinden dönüş sağlayacak. Türkiye'nin dört bir yanından herkesin katılabileceği hatırlatma dozu uygulaması, başta şehir hastaneleri olmak üzere 41 merkezde uygulanacak.

EN AZ 3 BİN KİŞİNİN TERCİH ETMESİ GEREKİYOR

Yerli aşı TURKOVAC'ın seri üretime geçebilmesi için en az 3 bin kişinin hatırlatma dozunda TURKOVAC'ı tercih etmesi gerekiyor.

Ayrıntılı bilgiye 'ALO 184' hattından ulaşılabilecek.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °