Altındağ'daki Suriyeli mültecilerin evleri yıkılıyor

Ankara'nın Altındağ'ın ilçesinde, Emirhan Yalçın adlı vatandaşın Suriyeli mülteciler tarafından öldürülmesinin ardından mültecilere yönelik saldırılar gerçekleşmişti. İçişleri Bakanlığı mültecilerle ilgili sorunu evlerini yı

Güncel 19.09.2021 12:29:52 0
Altındağ

Ağustos ayında, Emirhan Yalçın isimli vatandaşın öldürülmesinin ardından Altındağ'da yürüyüş yapılmış, Suriyelilerin ev ve işyerlerine saldırılar gerçekleşmişti.

Altındağ Belediyesi Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı ve “Küçük Halep” olarak da adlandırılan Altındağ Ulubey’de, imarsız binalara yıkım tebligatı yapmaya başladı. Mahallelerdeki ruhsatsız-imarsız binaların tamamında ise Suriyeli göçmenler yaşıyor.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'in haberine göre Altındağ Belediyesi Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Battalgazi ve Önder mahallerindeki hak sahiplerine yıkım tebligatı yapmaya başladı.

Mahallede yıllardır imarsız binaların yıkımı gündeme gelmezken, yolların genişletilmesi ve imarsız-ruhsatsız yapıların yıkılması gerekçesiyle hak sahiplerine tebligat yapıldı. Binada oturan hak sahibi ve kiracılara bir haftalık süre verildi, binaların boşaltılması istendi.

TALİMAT BAKANLIKTAN

Bu binaların yıkılması durumunda bölgedeki Suriyeli göçmen nüfusunun büyük oranda bölgeden çıkarılmış olacağı düşünülüyor.

İçişleri Bakanlığı, Ankara’daki Suriyeliler’in ikâmet kaydının bulunduğu illere gönderilmesini ve yeni göçmenlerin başkente kabul edilmemesi yönünde de karar almıştı.

Altındağ Belediyesi yetkilileri, binaların yıkımına ilişkin girişimin kendilerine ait olmadığını, bu konuda İçişleri Bakanlığı’ndan gelen talimatla hareket ettikleri bilgisini verdi. Yapılan tebligatların ardından iki mahalledeki bazı binaların yıkımı da gerçekleştirildi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °