Davutoğlu: Tek tek şehit hakkının hesabını sormaya geliyoruz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Berat Albayrak'ın şikayeti üzerine ifade veren Selim Temurciye destek çıktı. Davutoğlu paylaştığı videoda "Dökülen şehit kanları üzerinden kimler servet edi

Güncel 12.08.2021 08:31:08 0
Davutoğlu: Tek tek şehit hakkının hesabını sormaya geliyoruz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya üzerinden paylaştığı video ile Berat Albayrak tarafından savcılığa yapılan suç duyurusu üzerine ifade veren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci'ye destek oldu.

Davutoğlu hazırlanan videolu paylaşımında 'Dökülen şehit kanları üzerinden kimler servet edinmişse, kimler saltanat kurmuşsa; tek tek şehit hakkının hesabını sormaya geliyoruz' derken Davutoğlu, 15 Temmuz görüntülerinin yer aldığı videoyu yayınladı.

Davutoğlu, videosunda '15 Temmuz kahramanlarını hesaba çekmeye çalışanlara sesleniyorum Selim Temurcu ve arkadaşları İstanbul sokaklarında kan ve ter dökerken bu damat bakanın kardeşinin başında bulunduğu televizyon Selim Bey'in beyaanatını verme cesareti gösteremedi. Cumhurbaşkanı susacak, bugünkü Ak Parti yönetimi susacak ama Selim Bey, karakola çağırılıp ifade istenecek öyle mi? ' diye sordu.

Davutoğlu paylaşımında 'Cumhurbaşkanı İstanbul'a inmiş bir tarafında Selim Bey oturuyor diğer tarafında eski damat bakan oturuyor hatırlarsanız o gece dahi sırıtan bir yüzle kameralara poz veriyor' dedi.

'Beyler sizler damatlarınız bakan olsun diye o şehit kanları dökülmedi' diyerek seslenen Davutoğlu paylaşımında ile Selim Temurci'nin 15 Temmuz'daki görüntülerine de yer verdi.

14 Temmuz 2021 tarihinde eski bakan Berat Albayrak tarafından savcılığa yapılan bir suç duyurusu üzerine Çekmeköy polis karakolunda ifade veren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, “15 Temmuz üzerine tepinmeyelim, milletin hukukuna sahip çıkılsın, yargı görevini yapsın” demişti.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında vatandaşlara silah dağıtıldığı iddialarıyla ilgili ifadelerinden dolayı Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın şikayeti üzerine ifade veren Temurci, ifade sonrası açıklamasında İstanbul’daki Gençlik Kolları ile Berat Albayrak arasındaki ilişkiye dikkat çektiği için hakkında şikayette bulunulduğunu söyledi.


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °