Afyonkarahisar'daki beldede 7 yıl sonra yapılan ilk seçim

Nüfusu 2 binin altında olduğu için 2014'te kapatılan ancak daha sonra başlatılan yargı süreci ile tekrar belde statüsüne geçen Afyonkarahisar’ın Güney beldesinde vatandaşlar sandık başına gitti.

Güncel 6.06.2021 16:34:24 0
Afyonkarahisar'daki beldede 7 yıl sonra yapılan ilk seçim

2014 yılında 6360 sayılı yasa kapsamında nüfusu 2 binden az olduğu gerekçesiyle kapatılan Güney beldesinde seçim heyecanı yaşanıyor. Seçimde 8 partinin adayı yaraşırken, vatandaşlar sabah erken saatlerde oylarını kullanmak için sandık başına gitti.

Sakin başlayan seçimler öğlen saatlerinde yerini gerginliğe bıraktı. Oy kullanılan sınıflardaki sandık müşahitleri arasında başlayan tartışma bir süre sonra alevlendi. Okul bahçesine taşan kavgada AK Parti ve Gelecek Partili tarafların birbirlerine tekme ve yumruklarla saldırdı. Jandarma ekipleri tarafları ayırmak için biber gazı kullandı. Yaklaşık 5 dakika süren kavganın jandarma ekipleri ve belde sakinlerinin araya girmesi ile sona erdi.

OSMAN AYDEPE OYUNU KULLANDI

Tüm olumsuz şartlara rağmen Gelecek Partisi Güney Belediyesi Başkan Adayı Osman Aydepe oyunu kullandı. Oy kullanma işlemine Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı, Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, Avrupa teşkilatlanmasından sorumlu Sivil toplum başkanı Mehmet Âli Genç, Konya Gençlik Kolları Başkanı Mert Levent Açöldüm, Genel Merkez Gençlik Politikaları Komisyonu Üyesi Fatih Yeşilyurt. Gençlik Politikaları Komisyonundan Mehmet Sekman eşlik etti.

80 yaşın üzerindeki vatandaşların dahi gelmesi oy kullanmaya ilginin yoğun olduğunu gösterdi. Bin 830 seçmen, Güney İlkokulu'na kurulan 8 sandıkta oy kullanacak. Oy kullanma işlemi akşam 17.00’a kadar devam edecek.

haber: enpolitik


Salı 37.9 ° / 24.8 °
Çarşamba 39.4 ° / 25.3 °
Perşembe 41.5 ° / 26.9 °