Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan’a ateş püskürdü

Gelecek Partisi Milas İlçe Kongresi’ne katılan Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ ve Selim Temurçi, Merkez Bankası Başkanının değişimi, İstanbul Sözleşmesi’nin iptali, hukuk alanındaki yaşanan olumsuzluklara dikkat çekerek C

Güncel 24.03.2021 08:24:18 0
Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan’a ateş püskürdü

“Bir yüzükle işbaşına geldiler, neredeyse Türkiye’nin tapusunu üstlerine geçirecekler” diyerek eleştiren Özdağ ve Temurçi, Merkez Bankası başkanının bir gece yarısı görevden alınmasıyla Türk Lirası’nın % 10 değer kaybettiğini belirterek; “Düşün artık bu milletin yakasından! Bu millete çektirdiğiniz zulüm yeter! Bu millet bunları yaşamak için size oy vermedi” dediler.

Gelecek Partisi Milas İlçe Başkanlığı birinci olağan genel kurulu, pandemi nedeniyle sınırlı katılımcılıyla gerçekleşirken, genel kurul öncesinde Gara’da hain PKK tarafından katledilen ve Bitlis’te düşen helikopterde hayatını kaybeden şehitlerimizi katılımcılar, bir kez daha rahmet ve minnetle andılar. İlçe teşkilatı ise çeşitli ikramlarda bulunarak şehitlerimizin ruhu için hayır-hasenatta bulundular.

Partinin genel başkan yardımcıları Selçuk Özdaği Selim Temurçi ve 26. Dönem Konya Milletvekili Ömer Ünal’ın gelişiyle kongre start aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kongre, divan heyetinin seçilmesiyle başlarken, ilçe teşkilatının gelir-gider bilançosu ve faaliyet raporunun okunması ve ibra edilmesinin ardından kurucu ilçe başkanı Murat Sodra kürsüye gelerek kongrenin açılış konuşmasını yaptı.

İlçe Başkanı Sodra; “Zorlukları kolay kılan, şu güzel tabloyu bize yaşatan rabbime şükürler olsun. Gerçekten çok şartlarda ve tüm baskılara rağmen bu kongreyi yaparak Milas’taki gücümüzü gösteren tüm Gelecek Partisi gönüllülerine selam olsun.

Kuruluş aşamasında zorlu bir süreç yaşadık. Kurulamaz dendi kurulduk, teşkilatlanamaz dediler teşkilatlandık, Bugün 81 ilin büyük bir çoğunluğunda ve 500’ü aşkın ilçede teşkilatlandık ve bunların 350’sinde de kongrelerimizi tamamladık. Zor olan teşkilatlanmaktır. Biz asla tabela partisi olmayacağız” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman ve çevre ilçelerden partinin ilçe başkanı, kadın ve gençlik kolları yöneticilerinin yanı sıra ilçemizden; Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Kasım Özkan, Deva Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş, Milas Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban, siyasi partilerin ilçe yöneticileri, bazı mahalle muhtarları ve gazilerimiz katıldı.

Gelecek Partisi Milas İlçe Başkanı Murat Sodra’nın ardından kürsüye gelen Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman ise, Muğla’nın ve Milas’ın sahip olduğu zenginlikleri dile getirerek; “Gelecek Partisi olarak bu zenginleri sahiplenecek, gelecek kuşaklara aktaracak, günümüzün işsiz gençlerine istihdam olanağı sağlayacağız. Bizim iktidarımızda KPSS sınavını kazanan adayları aldığı puana göre yerleştireceğiz. Onları mülakat sınavına tabi tutmayacağız. Onları iktidar partisinin kapısında torpil aramaya mecbur etmeyeceğiz.

Mutlaka Milas’ın öne çıkan zeytini ve zeytinyağını bir dünya markası haline getirecek ve buraya büyük bir tesis kuracağız” dedi.

“EGEMEN GÜÇLER SEVMEDİĞİ İNSANA GÜVENMEZ”

Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ, kongredeki konuşmasına neden AK Parti saflarından ayrıldığını anlatarak başladı. Özdağ; “Hepinizin bildiği gibi 17-25 Aralık’ta Türkiye çok ilginç şeylerle karşılaştı. Rıza Zarrab vardı, 3 tane bakan vardı, ayakkabı kutuları, yatak odalarından çıkan dolarlar vardı. O günlerde FETÖ bir cemaat Türkiye’si hayal ederken, meğer Sayın Erdoğan da ‘Tek adam’ Türkiye’si hayal ediyormuş. Ne demişti Sayın Erdoğan, ‘ Anayasa değişikliğiyle kuracağımız yeni sistemde Türkiye uçacak!. Yeter ki siz bu kardeşinize destek ve yetki verin.’ Hatta ben de o dönem ‘Evet’ kampanyasını yürütenler arasındaydım. Gelin, bu bakanları yüce divana gönderelim orada aklansınlar dedik. Ancak onlar, komisyonlarda aklamayı tercih ettiler.

Yolsuzluk ve yoksullukla mücadele edeceğiz diyerek yola çıktılar. Yolsuzlukta il on ülkeden biri haline geldik. Yoksullukla mücadele etme sözü verdiler 32 milyon insanı açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum ettiler. Son olarak da 1 Kasım seçimlerinde % 49.5 oy alarak seçilen Sayın Ahmet Davutoğlu’nu, üstelik biz Katar’dayken parti içindeki bir operasyonla görevden uzaklaştırdılar. İşte bu gayri ahlaki bulduğumuz siyasi ayak oyunlarına katlanamadığımız için ayrıldık. Çünkü herkes biliyordu ki Sayın Davutoğlu dürüst bir siyasetçiydi. Şeffaf bir yönetim sergiliyordu. Akraba kayırmacılığı yapmıyordu. Bunların yaptığı gibi milletin parasını 5 müteahhide kaptırmıyordu. Egemen güçler sevmediği insana güvenmez. Dolayısıyla bir operasyonla Sayın Davutoğlu’nu uzaklaştırdılar dedi.

Konuşmasında MHP lideri Bahçeli’ye de ağır eleştirilerde bulunan Özdağ; “7 Haziran seçimlerinin ardından CHP ve MHP ile görüştük. Onlara uzun veya kısa vadeli iktidar ortaklığı teklifini yaptık. Hatta azınlık hükümeti kuralım, siz destek verin dedik. Ancak Sayın Bahçeli o günlerde Sayın Erdoğan’a verip veriştiriyordu. Bize ‘Gidin CHP ve HDP ile koalisyon kurun’ dedi. Bugün Sayın Bahçeli, Erdoğan’a bile söyleyemediğini muhalefet partilere söylüyor. Bırakın söylesin. Birileri siyasette hep konuşur, sadece konuşur. Kayıtsız şartsız Erdoğan’a teslim olan Sayın Bahçeli’ye, elbette bu millet sandıkta gereken cevabı verecektir” dedi.

“BOŞ LAFLARA KULAK ASMAYIN”

Birilerinin bir daha milletin önüne sandık konulmayacak şeklinde konuşmasına değinen Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ; “Siz bakmayın böyle konuşanlara… Bu milleti hiç kimse demokrasiden vazgeçiremez. Darbeciler bile en fazla iki-üç yıl dayanmış, sonunda milletin önüne sandığı koymuştur. Bin yıllık tarihe sahip bu aziz millet verdiği yetkiyi geri almasını da bilir” dedi.

“SALDIRILARA GÖZ YUMANLAR; HUKUK REFORMUNDAN SÖZ EDEMEZ”

Geçmişte, rahmetli Süleyman Demirel’e, Bülent Ecevit’e, Mesut Yılmaz’a ve Kemal Kılıçdaroğlu’na da saldırıldığını belirten Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ; “Bana da saldırdılar. Hem de evimin önünde, kalleşçe arkadan saldırdılar. Saldırganlar 20 gün bile geçmeden salıverildi. O günlerde biliyorsunuz Sayın Bahçeli aslı astarı olmayan sözlerle karalama kampanyasına kalkıştı. Oysa ben Sayın Bahçeli’ye çok basit bir soru sormuştum. Cevap vermek yerine başka şeylerle kamuoyunu yanılttı.

Bugün Cumhur İttifakı ortakları yeni anayasadan, hukuk reformundan söz ediyor. İçişleri Bakanı Sayın Soylu, ‘Murat Karayalçın’ı bin parçaya böleceğim’ diyor. Sen önce ülkendeki bu çirkin saldırının faillerini ve onların arkasındakileri yakala ve adalete teslim et, sonra Karayalçın’ı parçalarsın” dedi.

Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ konuşmasının son bölümünde ise bugün Türk halkının, bu iktidara karşı vermesi gereken mücadelenin, Kurtuluş Savaşı yıllarında verilen mücadeleye benzemesi gerektiğine vurgu yaparak; “Bunlar gidecek. Bu millet bu tek adam rejiminden kurtulacak. Türkiye’nin geleceği, emin ellerde olacak” dedi.

Genel Başkan Yardımcıları Selim Temurçi ise tıpkı Selçuk Özdağ gibi AK Parti’den ayrılış nedenini anlatarak sözlerine başladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eleştirilerini peş peşe sıraladı.

“MİLLETİN BAŞINA DAMAT DEĞİL METEOR DÜŞTÜ”

Temurçi; “20 ayda 4 defa Merkez Bankası’nın başkanını değiştirdiniz. Her değişimde Türk lirası değer kaybetti. Birileri zengin olurken, bu milletin büyük bir bölümü de biraz daha fakirleşti. Merkez Bankası özerk diyordunuz. Nasıl oluyor da başkanını söz dinlemiyor diye görevden aldığınızı söylüyorsunuz? Yargı bağımsız diyorsunuz da savcılara da talimat verdik diyorsunuz.

Aylardır Merkez Bankası’ndaki 128 milyar dolar ne oldu diye soruyoruz. Verdiğiniz cevap, ‘Damat kadar başınıza taş düşsün.’ Merak etmeyin bu milletin başına taş değil meteor düştü haberiniz olsun.

Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu görevi bıraktığında Merkez Bankası’nda 32 milyar dolar vardı. Bugün eksi 45 milyar dolar. Sadece o mu? Yedek akçeyi bile yok ettiniz. Gelin bu millete bir iyilik yapın. Bir gece yarısı kararname ile değil, bu milletin gözünün içine bakarak kendinizi Merkez Bankası’nın başkanı olarak atadığınızı söyleyin kurtulun. Sorduğumuz çok basit bir soru; 128 milyar doları kime sattınız, nereye harcadınız? Cevabını vermek bu kadar zor mu?” dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ YAŞATMAK İÇİN UĞRAŞCAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bir gece yarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin aldığı kararı, kararname ile hem de anayasaya aykırı bir biçimde yok saydığını söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurçi şöyle devam etti:

“İstanbul’un adını taşıyan, hem de ilk imzayı koyan ülkelerden biri olarak böyle bir hukuksuzluğa yol açmak, milletin iradesini yok saymaktır. Sözleşmede Türk halkının örf ve adetlerine, gelenek ve göreneklerine, toplumsal yaşamına aykırı maddeler mi vardı, başka ülkelerin yaptığı gibi o maddelerin değişmesini ya da kaldırılmasını isterdiniz olur biterdi. Bugün bile gazete ve televizyonlarda işlenen kadın cinayeti haberi vardı. Kadın cinayetlerinin, kadına yönelik cinsel istismarın ve şiddetin önü açmak size kazandırır?

Gelecek Partisi olarak İstanbul Sözleşmesi’nin yaşaması, yaşatılması, hatta kapsamının daha da genişletilmesi, uygulamada da tüm dünyaya örnek adımlar atılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle hukuksuz ve anayasaya aykırı olarak bir gece yarısı yok sayılan İstanbul Sözleşmesi’nin yaşatılması için ne gerekiyorsa yapacağız.”

Yapılan konuşmaların ardından partiye en fazla bağışta bulunan ve üye kaydı yapanlara plaket takdim edilirken, seçilen mahalle başkanlarına da belgeleri verildi.

Kongrenin son bölümünde ise seçimler yapıldı.

Kongreye tek aday olarak katılan Murat Sodra, 103 delegenin oyunu alarak yeniden ilçe başkanı seçilirken, yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

İsmail Aydın Burgaz, Mükremin Yaycı, Burhan Sönmez, Ali Şen, Şengül Bakkal, Yusuf Aydın, Ramazan Gelir, Turan Arpacı, Erdal Ayata, Fatma Seçer, Halil Akyol, Bilal Balıkçı, Onur Asmalı, Kasım Taşatan, Gülcan Ilgar, Vedat Aldırmaz, Hüseyin Kundakçı, Tarık Gül, Hüsniye Ardıç, Oktay Bardak, Kutbettin Aycıer, Tolgahan Uçar, Kürşat Barut, Metin Özen, Mutlu Çal, Hakan Baş, Mehmet Günay, Sıla Erdoğan, Mehmet Ali Kıllı ve Seher Kavala.


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °