Gergerlioğlu'ndan Mustafa Şentop'a tepki: Yazıklar olsun...

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, AYM önünde açıklama yaptı. Meclis Başkanı Şentop'a tepki gösteren Gergerlioğlu "Hukukçuların itirazına rağmen Mustafa Şentop, bu kararı Meclis'te okuttu.

Güncel 23.03.2021 11:34:08 0
Gergerlioğlu'ndan Mustafa Şentop'a tepki: Yazıklar olsun...

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, AYM önünde açıklama yaptı. 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a tepki gösteren Gergerlioğlu 'Hukukçuların itirazına rağmen Mustafa Şentop, bu kararı Meclis'te okuttu. Mustafa Şentop'a Meclis Başkanı olarak söylüyorum; Anayasa'yı, milletvekillerini ve millet iradesini korumadığı için yazıklar olsun' diye konuştu. 

Gergerlioğlu şöyle devam etti: 'Ve Mustafa Şentop'u istifaya çağırıyorum. Meclis'in onurunu, haysiyetini, millet iradesini ve milletvekillerin hakkını, hukukunu ayaklar altına almış bir başkandır. İnsan içine, çıkamayacak bir kişi . Yazıklar olsun ona. Ve daha sonra bu haksızlığa karşı Meclis'te bir adalet nöbeti başlatırken yalan ve iftira dolu bir videoyu görevlilerine tutanak tuturarak resmi evraka sahte video eklenmiş.

Bunu yapan Meclis Başkanı. Korkunç bir şey bu. Kime güveneceğiz? Daha sonra bu savcılığa götürülüyor; bir kurgu daha yapılıyor: Ömer Faruk Gergerlioğlu, terör örgütü propagandası yaptı. Sonra sabahın 7'sinde Meclis'ten götürülüyorum.'


Cumartesi 39.2 ° / 25.7 °
Pazar 38.3 ° / 25.5 °
Pazartesi 38.4 ° / 25.9 °