Adalet Bakanı Gül'den Berberoğlu kararına yorum: AYM'nin kararları bağlayıcıdır

Adalet Bakanı Gül, AYM'nin ikinci Enis Berberoğlu kararı için "Anayasa Mahkemesinin verdiği kararlar bağlayıcıdır" yorumu yaptı. Gül, İçişleri Bakanı Soylu'nun annesine hakaret eden kişinin serbest bırakılması ile i

Güncel 22.01.2021 13:08:29 0
Adalet Bakanı Gül'den Berberoğlu kararına yorum: AYM'nin kararları bağlayıcıdır

 Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AYM'nin ikinci Enis Berberoğlu kararı için 'Anayasa Mahkemesinin verdiği kararlar bağlayıcıdır' yorumu yaptı. 

'TARTIŞILIR AMA UYGULANMAMASI...'

Gün şunları kaydetti: 'Elbette Anayasa Mahkemesi kararlarının hepsine katılmadığımız, kabul etmediğimiz bu süreç de dahil, gerekçeli karar açıklandığında da söylenecek çok şey vardır. Tartışılacak, kabul edilmeyecek ama bu uygulanmayacak anlamına gelmez. Kararlar uygulanmak için vardır.'

Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesine hakaret eden kişinin serbest bırakılması ile ilgili de 'Bu hayasız saldırıları gerçekleştirenleri kınıyorum. Bu alçak, insanlık dışı ifadeleri kullanan kişinin hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum' ifadelerini kullandı. 

'YARGI DAĞITIMI SOSYAL MEDYA DEĞİLDİR'

Gaziantep Valiliği ziyaretinde konuşan Gül, şu ifadeleri kullandı:

'Kadınların onuru her şeyin üstünde. Anneler başımızın tacı. Sayın Soylu Bey’in annesine yapılan bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum, lanetliyorum. Bu alçak ifadeleri kullanan kişilerin hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum.

Hiç kimsenin annesine, eşine, çocuklarına kimsenin küfretme hakkı yoktur. Bu konuda aile bizim en kutsalımızdır. Bu konuda yasalarda da bir ihtiyaç olması halinde elbette değerlendirmeler yapılması gerekir. Yargı dağıtımı sosyal medyada değil, mahkemededir.'

AYM'DEN İKİNCİ BERBEROĞLU KARARI

Anayasa Mahkemesi, MİT TIR'ları davasında yargılanan ve milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu'nun 'seçilme hakkının ihlal edildiği'ne hükmetmişti. Ancak alt mahkeme olan 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararı uygulamamıştı.

Tartışma yaratan adımın ardından Berberoğlu'nun yeni başvurusunu görüşen AYM, oy birliğiyle dün ikinci kez 'hak ihlali' kararı vermişti.

SOYLU'DAN 'ADALET' TEPKİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iki gün önce yaptığı Twitter paylaşımı dikkat çekmişti. 

Soylu, annesine hakaret eden bir kişinin mahkemeye çıktığını ve adli kontrolle serbest bırakıldığını belirterek karara tepki göstermişti.

Soylu, Twitter mesajında '45 gündür anam hastanede. Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım? Bakan olsam ne yazar. Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder? Tweet'imle yeniden alınırsa da provokasyon sayacağım' ifadelerini kullanmıştı.


Salı 37.9 ° / 24.8 °
Çarşamba 39.4 ° / 25.3 °
Perşembe 41.5 ° / 26.9 °