Gelecek Partisi Lütfü Şahsuvaroğlu’nu ağırladı

Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler ile Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanlığı tarafından düzenlenen “İklim Değişikliği Su ve Tarım Politikaları” konulu konferansa Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu katıldı.

Güncel 12.01.2021 17:47:01 0
Gelecek Partisi Lütfü Şahsuvaroğlu’nu ağırladı

Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen konferans, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ın Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu’nun kısa özgeçmişini okuması ile başladı. Ardından bir konuşma yapan Gelecek Partisi Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanı Cesim Gökçe, kuraklığın depremden daha ciddi uzun ve etkili bir afet olduğunun altını çizerek, ülkemizin afetleri kriz yönetimine dönüştürdüğünü, afetlerin bir kriz değil risk yönetimi anlayışı ile ele alınması gerektiğini belirtti.

Konferansta dinleyicilere  “Türkiye’de su yönetimi nasıl olmalıdır?” başlıklı detaylı ve önemli bir sunum gerçekleştiren Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu ise, iklim değişikliği ve küresel ısınmaya dikkat çekti.

Su kaynaklarının ve suyun önemine değinen Şahsuvaroğlu, “1995’te ‘Su Savaşları” diye bir kitap yazdı 2 CIA ajanı. Ortadoğu’da su savaşları çerçevesinde BOP’a bir altyapı oluşturacaklardı. Turgut Özal zamanında onun önderliğiyle o zaman 3 aşamalı plan başladı ‘Barış Suyu’ diye. Irak, Türkiye ve Suriye uzun yıllar toplantılar yaptılar su savaşları senaryosu ertelendi. Benim bu su savaşları senaryosuna karşı ben ‘Su Barışı’ adlı kitabımı yazdım. Petrol ne kadar savaş ve yangın çıkardıysa su ise tam tersine yangını önleyen barışı sağlayan bir şeydir.” İfadelerini kullandı.

Şahsuvaroğlu, yağmur oranının azalması, tuzluluk, baskınların artması, deniz seviyesindeki artış/Nil, Ganj taşkınları, kentleşme kirliliği, sanayi kirliliği ile su kaynaklarının kullanılamayacak hale geleceğinin altını çizerek, suyun depolanmasının, suyun yönetilmesinin, verimliliğin iyileştirilmesinin, büyük sulama sistemlerinin rehabilitasyonunun ve küçük ölçekli su sistemlerinin gelişiminin su açısından hayati başlıklar olduğunu kaydetti.

Etkinliğin sonunda Şahsuvaroğlu’na teşekkürlerini sunan Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Türkiye’nin her anlamda ve alanda çölleştiğine dikkat çekerek, hukukta, eğitimde, sağlıkta, adalette, ifade özgürlüğünde yaşanan sorunlara işaret etti.

“Ben istediğimi yaparım mantığı içinde hareket eden bir iktidar anlayışı ile karşı karşıyayız. Gelecek Partisi yeniden devlette sürekliliği esas alan bir zihniyeti Türkiye’de hakim kılmak istiyor. Bu da Parlamenter Sistem ile olacak. Doktor Lütfü Şahsuvaroğlu’na vermiş olduğu bilgiler için çok teşekkür ediyoruz” diyen Özdağ, Şahsuvaroğlu’na Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun son çıkan kitabı “Sistemik Deprem ve Dünya Düzeni” kitabını takdim etti.

haber: enpolitik


Cumartesi 30.7 ° / 18 °
Pazar 32.9 ° / 19.4 °
Pazartesi 34.9 ° / 22.2 °