Gelecek Partisi Manisa’da Mustafa Keskin güven tazeledi

12 Aralık 2019 da resmi kuruluşu yapılan Gelecek Partisi olası erken seçime kendi logosuyla tek başına girebilmek için teşkilatlanma ve kongrelerine aralıksız devam ediyor.

Güncel 17.09.2020 00:24:08 0
Gelecek Partisi Manisa’da Mustafa Keskin güven tazeledi

Büyük kısmı, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde geçen 9 aylık sürede 68 il ve 374 ilçe başkanı atayan parti bu sürede 28 il ve 205 ilçede de kongre sürecini tamamladı.
13 Eylül Pazar günü pandemi tedbirleri kapsamında kısıtlı katılımla gerçekleştirilen Manisa 1. Olağan Kongresi’ne genel başkan yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ın konuşmaları damga vurdu.
Kongre divan başkanlığını genel başkan yardımcısı Doğan Demir’in divan üyeliklerini genel merkez sivil toplum ve halkla ilişkiler başkan yardımcıları, Nihal Olçok, Hakverdi Altuğ , Oğuz Şalvız ve Cemal Eğin’in yaptı.
Kurucular kurulu üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler’in de ev sahipliği yaptığı kongreye genel başkan yardımcıları dışında parti kurucular kurulu üyeleri, Sakarya il başkanı Ender Serbes, Bursa il başkanı Alpaslan Yıldız, Aydın il başkanı Ali İhsan Dilmen, Balıkesir il başkanı Mehmet Tıkız, İzmir il başkanı Serhat Mustafa Şener ile çok sayıda ilçe başkanı, gençlik ve kadın kolları başkanı ile STK ve siyasi parti temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi.

 

Seçim ve hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Ayhan Sefer Üstün yaptığı konuşmada;
Tam 1 sene önce bugün, gördüğümüz baskılar üzerine istifa kararı almıştık 1 sene geçti üzerinden ve bugün tam 13 Eylül'de, Şehzadeler şehri Manisa’mızın kongresinde bir aradayız.”Yapamazsınız” diyenlere en güzel cevabı neredeyse seçime hazır hale getirdiğimiz partimizde, halkın her kesimine dokunarak, liyakatla, adaletle yönetmeye talip olduğumuzu söyleyerek pandemiye rağmen yolumuza durmadan devam ederek veriyoruz.
Televizyonlarda halkın karşısına çıkıp adeta dalga geçercesine, “dolarla mı maaş alıyorsunuz?” diyenler daha geçtiğimiz günlerde dolar üzerinden anlaşma yaptıkları köprü için, ihaleye çıkılırken bizlere dahi söylenen “ halkın ve devletin cebinden 1 kuruş çıkmayacak!” sözlerine rağmen 1 milyar 250 milyon Türk Lirası yıllık garanti ücret farkı ödemişlerdir.
Bakın bu elimdeki 10 kuruş. Dolar kurundaki her 10 kuruş artışın hazinemize maliyeti 45 milyar Türk Lirasıdır. Halkın bir o kadar fakirleşmesidir.
Dün Bursa kongremizdeydim. Yeni yapılan otobanı kullanıp görmek istedim. Evet aracımdaki yakıtın bir miktarı depomda kaldı ama Bursa-Manisa arası 100 TL den fazla bir miktar otoban geçiş ücreti ödedim. Bu muydu sizin halkın cebinden kuruş çıkmayacak dediğiniz proje? dedi.
Kongrede söz alan, 3 dönem Manisa milletvekilliği de yapan Doç. Dr. Selçuk Özdağ:
Sayın Erdoğan ve arkadaşları Türkiye’yi uçuracağız zannettiler. Sayın Erdoğan şimdi size sesleniyorum; Türkiye sizden büyüktür, Türkiye AK Parti’den de büyüktür,
Gelecek Partisi iktidarın rakibi değil alternatifidir. Türkiye’de bir Külliye iktidarı vardır. Türkiye’de tek kişinin iktidarı vardır ve Türkiye liyakatli, ehliyetli bir şekilde yönetilmemektedir. Adalet ve Kalkınma Partisinin 18 yıllık iktidarının sonucu olarak geldiğimiz süreçte kapı kapı torpil aranıyorsa, rüşvet diz boyuysa, yolsuzluk varsa, yoksulluk çoğalıyorsa, yasaklar artıyorsa buna dur demek için Gelecek Partisi kurulmuştur. Biz Gelecek Partisi olarak Adalet ve Kalkınma Partisi’nin rakibi değiliz. Biz iktidarın alternatifiyiz. İktidar partisinin geldiğimiz noktada Türkiye’ye verecek bir şeyi kalmamıştır ” dedi.
İl Başkanı Mustafa Keskin ise  Bu toprakların aziz insanları adalete hasret kaldılar. Gençlerimiz geleceklerini yurtdışında aramaya başladı. Çünkü mevcut iktidar ümitlerini birer birer öldürdü.
Bizler adaletin herkes için eşit uygulandığı bir sistem kurmaya, bizden sonra geleceklerin gurur duyacakları bir miras bırakmaya geliyoruz.
Yapılacak ilk genel seçimlerde tek başına iktidara, yerel seçimlerde ise tüm ilçeleri ve büyükşehir belediyesi ile Manisa’ya talibiz. İstiyoruz. Çünkü halkımızın özlediği, istediği şeyleri biliyoruz. Genel Başkanımız Sn. Davutoğlu’nun birkaç cesur memleket sevdalısı ile diktiği bu fidanı yeşertmeye, ulu bir çınar olarak büyütmeye geliyoruz dedi.
Daha sonra Video konferans ile kongreye bağlanan Gelecek Partisi genel başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu:
Bizi medya ambargoları ve yok sayma taktikleriyle durdurabileceklerini zannedenlere sesleniyorum, bu ambargoları kıra kıra milletimize sesimizi ulaştıracağız. 21 Eylül yaklaşırken, sağır kulaklar duysun diye bir daha daha söylüyoruz. Bize göre okulların açılmasına strateji şu olmalıdır: Vaka türü göre somut bir kriter konulmalı ve buna göre okulların açılıp açılmayacağı belirlenmelidir.
2 gün önce ekonomide geldiğimiz vahim tabloyu yansıtan bir işaret daha geldi. Ülkemizin uluslararası kredi notu yine düşürüldü. Bu, Türkiye’ye yatırım yapan 'aşırı risk almış' hatta 'çok spekülatif bir iş yapmış' olur demek. 
Ülkenin kredi notunu 25 yıl önceki seviyenin altına düşürenler hala biz 'yerli ve milli' bir politika uyguluyoruz diyebilecekler mi hiç utanmadan? İlk seçimde vereceksiniz millete ülke ekonomisini bu seviyelere düşürmenin hesabını.
Geniş işsizlik rakamları yüzde 30 ulaşmış. Döviz kurları rekor üstüne rekor kırıyor. Almanya’da yüzde 0 olan enflasyon TÜİK rakamlarında bile yüzde 13 ü aşmış. Ama Sn. Cumhurbaşkanı ve onun gücü ve kayırmasıyla koltuğunda oturan Hazine ve Maliye Bakanı çok rahat görünüyor.
Gençlerimizin neredeyse 3’te 1’i ne eğitimde ne istihdamda yer alıyor. Gençlerimizin umudu tükenmiş, yurt dışına gitmeye çalışıyor. İşte Cumhurbaşkanının deyimiyle 'şahlanan', damadı ekonomi bakanının deyimiyle 'güçlenen' ekonomimiz! dedi

Konuşmalardan sonra faaliyet raporları ve bütçelerin onaylanması ile geçilen oy kullanma işlemi sonucunda delegelerin tamamının oyunu alan Mustafa Keskin Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı seçilerek güven tazeledi.
 


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °