Merkel: Yunanistan'ı haklı olduğu noktalarda desteklemek görevimiz ancak...

Almanya Başbakanı Merkel, Akdeniz'deki Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilimle ilgili 'AB üye ülkeleri olarak hepimizin, Yunan dostlarımızın haklarını ve söylediklerini ciddiye alma ve haklı oldukları yerde destekleme görevimiz var. Anca

Dünya 28.08.2020 18:39:47 0
Merkel: Yunanistan

Yunanistan ve Türkiye arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimde 'arabulucu rolü' üstlenen Almanya Başbakanı Angela Merkel NATO müttefiki iki ülke arasındaki sorunun 'tekrar tekrar konuşularak' çözülebileceğine işaret etti. 

Merkel, geleneksel yaz mevsimi basın toplantısında yaptığı açıklamada, 'AB üye ülkeleri olarak hepimizin, Yunan dostlarımızın haklarını ve söylediklerini ciddiye alma ve haklı oldukları yerde destekleme görevimiz var. Ancak ben gerilimin artmaması için çaba sarf ettim. Bu bazen sadece her iki tarafın tekrar tekrar konuşmasıyla mümkündür. Ekonomik bölgelerin pay edilmesine ilişkin oradaki tartışmalar ancak birlikte yürütülebilir. Almanya, bunun için çaba sarf ediyor” ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yoğun olarak Türkiye ilişkilerini ele aldığını aktaran Merkel, 'Bu ilişkiler çok yönlü. Türkiye, NATO müttefikidir. İhtilaf, iki NATO üyesi arasında. Bu bizi kayıtsız bırakamaz. Bu nedenle bile ittifak içindeki bu şeyleri açıklığa kavuşturmak lazım.' değerlendirmesinde bulundu.

Merkel, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün bir görüşme öngörülmediğini belirterek, 'Ancak onunla çok sık konuşuyoruz. Her zaman olduğu gibi bir görüşme olduğunda ivedilikle sizi bilgilendireceğiz' dedi.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °