Gelecek Partisi’nden Abdullah Tayyip Olçok açıklaması

Kocaeli Derince’de bugün “Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi”nin hizmete açılması törenine şehidin annesi Nihal Olçok'un davet edilmemesine Gelecek Partisi'nden tepki geldi

Güncel 12.08.2020 22:40:03 0
Gelecek Partisi’nden Abdullah Tayyip Olçok açıklaması

15 Temmuz 2016’da babası Erol Olçok ile birlikte Boğaziçi Köprüsü’nde henüz 16 yaşında iken şehit edilen Abdullah Tayyip Olçok’un adına Kocaeli’nin Derince ilçesinde hizmete alınan gençlik ve spor merkezinin açılış törenine şehidin annesi Nihal Olçok’un davet edilmemesine Gelecek Partisi’nden çok sert bir tepki geldi.

Gelecek Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanlığı imzasıyla yayımlanan açıklamada “Kocaeli Derince’de “Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi” hizmete açılıyor. Açılışa herkes davetli, bir kişi hariç; 15 Temmuz Şehidimizin annesi sayın Nihal Olçok!.. Bu bir şehit annesine yapılabilecek en büyük saygısızlıktır.” ifadelerine yer verildi.

Gelecek Partisi’nden yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Kocaeli Derince’de “Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi” hizmete açılıyor. Açılışa herkes davetli, bir kişi hariç; 15 Temmuz Şehidimizin annesi sayın Nihal Olçok!.. Bu bir şehit annesine yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Hangi vicdan, hangi akıl böyle bir karar alabilir? Çağrılmama sebebi sayın Nihal Olçok’un Gelecek Partisi kurucular kurulu üyesi olması mıdır ? Siyasi hırsınız vicdanınızı mı kör etti? Bir şehit annesinin oğlunun adının verildiği tesisin açılışında yer almasından nasıl rahatsız olursunuz? Bu ülke bizim, bu ülke hepimizin. Sayın Nihal Olçok’un şahsında bütün şehit annelerine yapılan bu saygısızlığı kınıyor ve kamuoyu vicdanına havale ediyoruz.

Gelecek Partisi
Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanlığı


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °