Selim Temurci: Milyonlarca genci işsiz bırakan bu Başkanlık modelinin çöp sepetine atılması lazım

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Dr. Selim Temurci, Bizim TV ekranlarında Lale Özan Arslan’ın canlı yayın konuğu olarak gündeme yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.

Güncel 25.07.2020 17:28:47 0
Selim Temurci: Milyonlarca genci işsiz bırakan bu Başkanlık modelinin çöp sepetine atılması lazım

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’yi adalet ve demokrasiden uzaklaştırdığını, halkı fakirleştirdiğini ve milyonlarca gencin işsiz kalmasına sebep olduğunu söyleyen Temurci, “Sanıyorum Sayın Cumhurbaşkanı da bunu fark etti” değerlendirmesinde bulundu.

Temurci, güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunduklarını söylerken, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında şu ifadeleri kullandı:

Biat kültürüne karşıyız. Biat mı, demokrasi mi dendiğinde biz hep demokrasiden yanayız. Adı başkanlık olan ama asla demokratik başkanlık modeli olmayan, sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın vücut ölçülerine göre çizilmiş bu sistemin artık tarihin çöp sepetine atılması lazım. İki senede Türkiye’yi fakirleştiren, Türkiye’yi adaletten demokrasiden uzaklaştıran, milyonlarca gencimizi işsiz bırakan bu başkanlık modeli, Türkiye’nin artık tıkandığını gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanı da sanıyorum bunu gördü.


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °