Ahmet Davutoğlu: Koltuklarını korumak adına itibarsızlaştırmadıkları değerimiz kalmadı!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'Bugün gençlerin deizme ve ateizme yönelmelerinin en önemli sebebi her gün hamasi ve sloganik düzeyde dindarlık yapanların sergiledikleri kötü örneklerdir' dedi.

Güncel 29.06.2020 17:56:09 0
Ahmet Davutoğlu: Koltuklarını korumak adına itibarsızlaştırmadıkları değerimiz kalmadı!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ak Parti hükümetinin kendi koltukları uğruna birçok değeri itibarsızlaştırdığını söyleyen Davutoğlu, gençlerin bazı dindarların sergilediği kötü örnekler nedeniyle deizm ve ateizme kaydığını söyledi.

Şehir Üniversitesi'nin kapatılması konusunda da konuşan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'KENDİLERİNİ KORUMAKTAN DEĞERLERİMİZİ KORUMADILAR'

Kaybettiklerimizi görmeden kazanımlarımızı koruma kaygısı ile hala Cumhurbaşkanını ve AK Parti’yi bir sığınak gibi görenler bilsinler ki mesele artık bir kişi ya da parti meselesi değil zihniyet meselesidir. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti yönetimi kendilerini korumaya çalışmaktan değerlerimizi korumaya mecal bırakmamaktadırlar. Koltuklarını korumak adına araçsallaştırmadıkları, yıpratmadıkları, toplum nezdinde itibarsızlaştırmadıkları değerimiz kalmadı.

Değerlerimizi korumayı bırakın değerlerimiz üzerinde gölge etmesinler yeter! Bugün gençlerin deizme ve ateizme yönelmelerinin en önemli sebebi her gün hamasi ve sloganik düzeyde dindarlık yapanların sergiledikleri örnekliklerdir.  Önümüzdeki günler yeni bir sınava sahne olacaktır. Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasına sebep olanlar ve bu süreçte sessiz kalanlar bir daha ilimden, akademik özgürlüklerden, değerlerimizden, vakıf geleneğimizden ve medeniyet kavramından bahsedecek meşruiyete sahip olmayacaklardır. Bir neslin ortak emeğini yok edenler ve buna sessiz kalanlar nice nesiller boyu bir kara liste olarak hatırlanacaklardır. Bu şartlarda dahi evlerine ekmek götürecekleri maaşlarını dahi almadan aylarca ders veren ilim adamları ve onların yetiştirdiği feryatlarını ve dirençlerini onurla ortaya koyan vakar ve onur sembolü Şehir Öğrencileri ve bir bütün olarak Şehir Çalışanları ise bu ülkenin yüz akları olarak anılacaklardır.


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °