Selçuk Özdağ: Oyumuz yüzde 1 buçuk görünüyormuş... Madem öyle neden her akşam ağzınızda Gelecek Partisi var?

Güncel 10.06.2020 12:52:16 0
Selçuk Özdağ: Oyumuz yüzde 1 buçuk görünüyormuş... Madem öyle neden her akşam ağzınızda Gelecek Partisi var?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum Halkla İlişkiler Başkanı, 24-25 ve 26. dönem Manisa milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Doğanalp Haber Ajansı’ndan Hakan Özen'in konuğu olarak gündeme dair soruları cevapladı. 

Video konferans ile yapılan görüşmede  Özdağ, Gelecek Partisi’nin kuruluşunun nedenleri ve AK Parti’de bulunduğu süre içinde verdiği demokrasi mücadelesine ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Özdağ, Adalet ve Kalkınma Partisi’ nin kurulduğu andan itibaren vesayetçi  yapılarla mücadele iddiası taşıdığını; Türkiye’nin özgürleşmesi için basın özgürlüğü, fikir inanç teşebbüs hürriyetine noktasında önemli mesafeler kaydettiğini söyledi.

Özdağ, Çözüm Süreci'ni baştan desteklediğini ama terör örgütünün sözde liderinin Diyarbakır’da mektubun okunmasını kabul etmediğini; devletin imkanlarını kullanarak Hükümeti ‘terbiye’ etmek isteyen, santaj yapan cemaatçi gurubun 17-25 Aralık’ taki operasyonuna da karşı çıktığını söyledi.

Özdağ ayrıca, 'Ancak burada bazı iddialar vardı ve 3 bakanın Yüce Divan’a gitmesi gerekiyordu; gitmediler; buna da itiraz ettik'  dedi.

Yerel seçimlerde ittifaklara da karşı çıktıklarını beliren Özdağ, 'Bu süreçte hemen istifa mekanizmasını neden çalıştırmadığı?' sorusuna, önce parti içi demokrasi kanallarını kullanmak istediği söyledi. Özdağ, giderek güçlenen ‘demokrat aklı arka plana atmak isteyen' bir yapının ortaya çıktığını ve buna karşı da pek çok defa uyarıcılık görevini yerine getirdiğini ifade etti. 

Selçuk Özdağ, çıkarılan kanunlarda çekincelerini belirttiği örnekleri; 'dokunulmazlıkların kaldırılması, gazetecilerin tutuklu yargılanması ve Büyükşehir yasası' olarak gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne de eleştirilerini yönelten Özdağ, yönetimde demokrasi lehine karar süreçlerini düşünürken, ‘kişiye endeksli bir yapıya dönüştüğü belirtti.

Özdağ, 'Bugün milletvekilleri, çalışkanlıklarıyla değil de Ankara’ya, Genel Merkez’ e ‘selam çakmalarıyla’ tekrar milletvekilliklerini devam ettirebilirler' diye kaydetti.

Erkler ayrılığı, güçler dengesinin önemine vurgu yapan Özdağ, aynı zamanda Siyasi Partiler Yasası, Seçim Kanunu, YSK, Meclisin İç Tüzük çalışmalarındaki değişikliklerle, milletvekilliği seçiminde tercihli oy kullanma dahil, gerçek bir Avrupa tipi kuvvetli Meclis’e evrilmenin ve güçlü milletvekilliğinin olması gerektiğine işaret etti ve 'Eğer partilere demokrasi gelirse TBMM’ye demokrasi gelir, Türkiye’ye gelir' dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ nden çok hızlı bir şekilde vazgeçilmesinin altını çizen Özdağ, Gelecek Partisi’nin gündeme dair her alanda hazırlıklı olduğunu, çalışmalar yaptığını belirten Selçuk Özdağ, 'Partinin kuruluşu altı ay oldu, görev dağılımı ve teşkilatlanma çalışmaları yanında bunun zaten 3 ayı koronavirüs tedbirleriyle geçti; biz siyasi örgütlenmemizle ve mesajlarımızla toplumda farkındalık yarattığımıza inanıyoruz. İktidar partisine göre anketlerde bizim  oyumuz yüzde 1 ile 1.5 görünüyormuş, madem öyle neden her akşam ağzınızda Gelecek Partisi var? Neden bizi her  akşam suçluyorsunuz? Biz herkesle her televizyonda tartışmaya açığız. Bizi televizyonlara davet etsinler, bize her konuda soru sorabilirler.’ diye ifade etti. 


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °