31 ilin dışındaki illere Pazartesi’den sonra maskeler gidecek

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı 31 il dışındaki kentlere hafta başı itibariyle maske gideceğini açıklayan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak 'Şu anda eczaneler vasıtasıyla 30 büyükşehir ve Zonguldak'a maske da?

Güncel 25.04.2020 11:52:04 0
31 ilin dışındaki illere Pazartesi’den sonra maskeler gidecek

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, sokağa çıkma yasağının uygulandığı 31 il dışındaki kentlere hafta başı itibariyle maske gideceğini açıkladı.

Tarafsız Haber Ajansı'na konuşan Çolak şunları kaydetti: 'Şu anda eczaneler vasıtasıyla 31 ile (30 büyükşehir ve Zonguldak) maske dağıtılıyor, diğer illere de Pazartesi gününden sonra gidecek. Şu ana kadar dağıtılan maske sayısı herhalde 25-30 milyona yakın.

'TÜRKİYE'NİN HER TARAFINDA MASKE YOK'

Türkiye'nin her tarafında yok maske maalesef. Öncelikle İstanbul ve Ankara’ya, sonra İzmir, Kocaeli, Sakarya gitti. 26 ile de geçen hafta içerisinde gitti, böylece 31 il tamamlanmış oldu. Şimdi oraya sürekli sevkiyat yapılıyor, orada maske konusunda bir sıkıntı yok, önümüzdeki haftada da diğer iller olacak.

'DÜZEN OLMADIĞI İÇİN YIĞILMALAR YAŞANDI'

Burada sıkıntı şu; bir düzen içerisinde yapılmadığı için bazı eczanelerde yığılmalar oldu, her eczaneye aynı ölçüde maske gönderiliyor ama her eczaneye aynı ölçüde insan gitmiyor, bazı eczanelere daha çok gidiyor. Dolayısıyla bazı eczanelerde yığılma oluyor. Bu sıkıntı var.

'SMS'LER İHTİYACA GÖRE GİTMİYOR'

Bir de henüz SMS gelmemiş olanlar da gidiyor. Öyle olunca da eczanelerde bir dağıtım sıkıntı oluyor. SMS'ler insanların ihtiyaçlarına göre gitmediği için eczanelerde yığılmalar oluyor. SMS’lerin belirli aralıklarla gitmesi gerektiğini söylüyoruz. Bir yığınsallık olmaması gerektiğini söylüyoruz. Çünkü eczaneler şu anda risk merkezleri haline dönüşmüş vaziyette. Bizim talebimiz 30'u, 40’ı geçmeyecek şekilde eczane başına.

'MASKELER ÜCRETLİ DAĞITILMALI'

Kanser hastası, kroni rahatsızlıklar olan, diyaliz hastası ya da TC kimlik numarası olmayan bir sürü insan var. Bunların eczaneden bir sabit ücretle -çünkü biliyorsunuz biz maskeler ücretliyken eczaneler maske aldı ve eczanelerinde duruyor, onları kullanamıyorlar, bir sabit ücretle- 'şu kadar fiyata satacaksınız' denilirse piyasada maske alan eczacılar da isteyene ücretle verebilir.'


Perşembe 37.5 ° / 23.8 °
Cuma 37.1 ° / 24 °
Cumartesi 39.2 ° / 25.7 °