İYİ Parti: Maskelerde sıkıntı yaşanıyor, personel maskesini ücret vererek alıyor!

Güncel 25.03.2020 11:35:52 0
İYİ Parti: Maskelerde sıkıntı yaşanıyor, personel maskesini ücret vererek alıyor!
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, “Özellikle coronavirüslü hastayla temas sırasında kullanılan N95 tipi maskeler ve cerrahi maskeler konusunda sağlık kuruluşlarında sıkıntı yaşanıyor. Sağlık personeli, maskelerini ücret vererek kendileri satın alıyorlar çünkü imza karşılığı verilen maskeler yeterli olmuyor” dedi. “MASKELER KONUSUNDA SAĞLIK KURULUŞLARINDA SIKINTI YAŞANIYOR”

Meclis Genel Kurulu’nda dün gece konuşan Beyaz, “Birçok hastaneye yeterli ekipman dağıtılmadığı, dağıtılanın yeterli olmadığı hakkında şikâyetler alıyoruz” diyerek şöyle devam etti:

“Özellikle coronavirüslü hastayla temas sırasında kullanılan N95 tipi maskeler ve cerrahi maskeler konusunda sağlık kuruluşlarında sıkıntı yaşanıyor. Sağlık personeli, maskelerini ücret vererek kendileri satın alıyorlar çünkü imza karşılığı verilen maskeler yeterli olmuyor.

“BAZI HASTANELERİN, MASKELERİNİ KENDİ TERZİHANELERİNDE DİKTİRİP PERSONELE DAĞITTIĞI İDDİA EDİLİYOR”

Sağlık çalışanları kendilerinden çok ya bir yakınıma bulaşırsa korkusuyla yaşıyorlar. Hâlâ bu konuda bir çalışma yapılmış değil. Çalıştıkları süre boyunca her türlü riske maruz kalan sağlık çalışanları, bu riski, iş çıkışı, evlerindeki sevdiklerine taşıma korkusuyla salgınla mücadele ediyorlar.

“PERSONEL FORMALARINI KENDİLERİ EVLERİNDE YIKIYOR”

İstanbul’da bazı hastanelerin, maskelerini kendi terzihanelerinde diktirip personele dağıttığı iddia ediliyor. Personel formalarını kendileri evlerinde yıkıyor. Bunlara kulak tıkayamayız.”


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °