İddia: Gelecek Partisi’nin kurucu ismine yardım eden polislerin görev yeri değiştirildi

Gelecek Partisi’nin kurucu isimleri arasında yer alan İzzettin Küçük’ün içinde bulunduğu araç kaza yaptı. Küçük ile birlikte araçta bulunan eski vekil Mustafa Öztürk’e yardım eden polislerin haklarında soruşturma açıldığı ve

Güncel 6.02.2020 17:20:52 0
İddia: Gelecek Partisi’nin kurucu ismine yardım eden polislerin görev yeri değiştirildi

Tele16.com’dan Mustafa Sağım’ın haberine göre Bursa’da 23 Ocak tarihinde şok bir gelişme yaşandı. 

Gelecek Partisi Kurucusu, Bursa Eski Valisi İzzettin Küçük, beraberinde Bursa Eski Milletvekili Mustada Öztürk ile birlikte Ankara dönüşünde İnegöl’ün Mezitler mevkisinde hasarlı bir trafik kazası geçirdi. Araçtan yara almadan kurtulan Küçük’ün yanındaki koruma polisi kazanın ardından polis arkadaşlarından yardım talep etti. Polisler kısa sürede olay mahalline intikal ederek kaza geçiren eski Milletvekili ve Valiye yardım ederek görevlerini yerine getirdi.

Olay, yerel basında çıkan haberlerde “Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek partisinin kurucularında yer alan eski Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün karıştığı kaza İnegöl’de 1 komiser Yardımcısı ve 3 polisin yerinden etti. Edinilen bilgilere göre 23 Ocak’ta eski vali İzzettin Küçük’ün içinde bulunduğu araç Mezit boğazında kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Kaza sonucunda şans eseri yaralanan olmadı. Kaza yapan araçta bulunan bir polis, İnegöl’de tanıdığı polis arkadaşlarından kendisi için yardım istedi. İnegöl’de görevli 1 Komiser yardımcısı ve 3 polis, meslektaşlarına destek olmak için kaza yerine ulaştılar. Kaza yerinde eski valinin olduğunu sonradan öğrenen polisler, meslektaşına yardım ettiler. Yaşanan olay sonrasında İnegöl’de görevli 1 Komiser yardımcısı ve 3 polis, ısrarlar üzerine eski valiyi ve meslektaşını, İnegöl merkeze getirdiler.” şeklinde dile getirildi.

O polislerin yerleri değiştirildi

4 Şubat 2020 tarihinde İnegöl yerel basınında çıkan haberler okuyanların adeta kanını dondurdu. “Yaşanan olayı öğrenen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü bu konuda soruşturma sonrasında 3 polis ile bir komiser yardımcısının yeri değiştirildi. Komiser yardımcısı Mustafa Kemalpaşa ilçesine, diğer polisler ise Yenişehir ve Kestel Emniyet müdürlüğüne gönderildiler.”

Haberler kaldırıldı

Tüm bu gelişmeleri haberlere taşıyan site ertesi gün haberi internet sitesinden kaldırdı. Suçu eski bir valiye ve milletvekiline yardım etmek olan polislerin görev yerlerinin değiştirilmesi yetmezmiş gibi üstüne bir de bunu haber yapan siteye de baskı yapılarak söz konusu haber sildirildi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °