Bakan Selçuk'un 'Elazığ' fotoğrafı tartışma yarattı: 'Fotoğraftaki korumayı neden sildiniz?'

Güncel 27.01.2020 14:57:43 0
Bakan Selçuk

Milli Eğtiim Bakanı Ziya Selçuk Elazığ'da meydana gelen deprem felaketinin hemen sonrasında bölgeye gelerek Psikolojik danışman olarak çocuklar ve aileleriyle birlikte oldu.

Bakan Selçuk, Elazığ çalışmasını sosyal medyada çocuklarla birlikte fotoğrafını paylaşarak 'Öğle saatlerinden beri bir psikolojik danışman olarak Elazığ'da çocuklarımız ve aileleriyleyim.' diyerek paylaştı. 

Bakan Selçuk yaptığı paylaşımda 'Öğle saatlerinden beri bir psikolojik danışman olarak Elazığ'da çocuklarımız ve aileleriyleyim. Öğretmenevi ve okullarımızda 24 saat hizmet veriyoruz. Rehber öğretmenlerimiz çocuklarla oyun terapi yapıyor. Bu kuzular benim grup. Böyle böyle saracağız yaralarımızı inşallah.' ifadelerine yer verdi.

Ancak fotoğraf sosyal medyada tartışma yarattı. Selçuk'un bu davranışını takdir eden kadar, 'reklam' diyenden, 'pr çalışması' diyene, 'bu iş bir bakanın değil STK'ların işidir' diyene dek çeşitli tepkiler aldı. Asıl tartışma ise fotoğrafta görünmeyen ancak aynaya yansıyan 'koruma' üzerinen yaşandı.

Fotoğrafa ise kafa karıştırıcı bir detay vardı. Sosyal medyaya atılan ve birçok haber sitesinde haber yapılan o karede, Ziya Selçuk'un koruması yoktu. Fotoğraftaki ayna yansımasında ise koruma orada duruyordu. 

Söz konusu fotoğrafa; 'çocuklar tehdit oluşturabilir koruma önemli' tepkisi verilirken, 'Aynadaki adamı neden sildiniz?' sorusu çokça yöneltildi. Bir başka görüş ise Bakanın korumasının uzakta olduğu için kareye giremediği ancak ayna ile göründüğü yönünde oldu. Fotoğrafın gerçeğine ilişkin tartışma sürüyor...

 

haber: enpolitik/ Melek S. Tunç


Pazartesi 38.4 ° / 25.9 °
Salı 37.9 ° / 24.8 °
Çarşamba 39.4 ° / 25.3 °