Gelecek Partisinden 'dokunulmazlık' tepkisi: Bu üslup Meclis Başkanımıza yakışmamıştır!

Güncel 23.01.2020 18:41:32 0
Gelecek Partisinden

Gelecek Partisi Genel Başkanı aynı zaman 62. 63. 64. hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmaz açıklaması ardından, Meclis Başkanı Mustafa Şentop bugün bir açıklama yaparak, 'Dokunulmazlık dosyası olan, soruşturma, kovuşturması olan AK Parti'li 29 milletvekili arasında ona ait bir dosya yoktu' dedi.

Gelecek Partisi Başkanlık Kurulu toplantısının ardından gündemi değerlendiren Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, basın mensuplarının sorduğu 'dokunulmazlık' sorusunu yanıtladı. 

Temurci, 'O dönemde 154 milletvekimizin dokunulmazlıkla ilgili dosyaları vardı. Bunların içerisinde iktidar partisinin vekillerinin de vardı. '154 vekil için değil sadece HDP'li olanların dosyaları gelsin'  talebine demokrasi içerisinde 'bunun olması doğru değil' diyen o dönemin bir Başbakanından söz ediyoruz. Dolayısı ile eğer dokunulmazlık dosyaları açılacak ve bazı milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılacaksa dosyası olan herkesin dosyası gelsin ve dokunulmazlıklar kaldırılsın diyen Ahmet Davutoğlu'ndan bahsediyoruz. Meclis Başkanımız aslında her şeyi çok iyi bilir. Burada bizi üzen şey, 550 vekil içinde kimin dosyası varsa gelsin ve gereken yapılsın dediğinde o 550 vekil içinde Sayın Davutoğlu'nun suçu yoksa, suçu olmamak bir suç mudur? Meclis Başkanımız bunları çok iyi bilir. 

Yapmış olduğu açıklamanın bu tarafı bizim tarafımızdan açıklanabilir ama bir şeyi anlamakta güçlük çekiyoruz: Yaşça bizden büyüktür ve bizim büyüğümüzdür Mustafa Şentop Bey, bizim meclisimizin bir saygınlığı vardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin Allah kısmet ederse 23 Nisan 2020'de 100. yılını kutlayacağız. Meclis demokrasi limanıdır. Bu limanı emanet ettiğimiz Meclis Başkanımızın, bir dönem Genel Başkanlığını ve Başbakanlığını yapmış olduğu Sayın Davutoğlu'na karşı kullanmış olduğu üslup can acıtıcı bir üsluptur. Meclisimizin Başkanına hiç yakışmamıştır. Üslub-u beyan, ayniyle insandır demekten başka bir şey demek istemiyorum Sayın Şentop'a'

 

haber: enpolitik/ Melek S. Tunç

 


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °