Oda Tv Kanal İstanbul gerçeğini henüz farketti: 'Amerikalılar istiyor!'

Güncel 24.12.2019 19:44:50 0
Oda Tv Kanal İstanbul gerçeğini henüz farketti:

Başak Şengül'ün CNN ekranlarında sunduğu programda geçen İsmail Saymaz ve Hadi Özışık'ın katılmış, Kanal İstanbul'u isteyenin ABD olduğu uzunca tartışılmıştı. 

İsmail Saymaz, programda konuya dair 'Montrö ve Kanal İstanbul meselesi ticari olmaktan ziyade bizim askeri güvenliğimizi de içeriyor. Çünkü Montrö sözleşmesi ile burayı kendimiz kontrol ediyoruz artık Amerika'ya kapatmışız. Amerikaya dünyada giremeyeceği bir alan yaratmışız bunun sınırlılıkları var. Mesela kıyıdaş olmayan ülkeler buraya ancak 15 gün önceden bildirip gelebilirler, sadece 21 gün kalabilirler 9 veya 15 tonaj üstünü geçemez ciddi kısıtlamalar var. Amerika yıllardır Montrö'yü bozmak istiyor. Montrö'yü tartışacak biçimde masaya oturursak, o masadan güvenlik içinde kalkamayabiliriz' ifadelerini kullanmış, Enpolitik/Söz Tv satırlarına taşımıştı. 

 

Oda Tv bugün manşetten 2013 yılında hayatını kaybeden araştırmacı yazar Aytunç Altındal'ın 2006 yılında katıldığı bir programdaki sözlerinin yer aldığı videoyu yayınladı.  Sosyal medyada çokça paylaşılan videoda  ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın, dönemin Başbakanı Erdoğan, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşmeleri ele alınıyor. Aytunç Altındal, Condoleezza Rice'ın Türkiye'ye neden geldiğine dönük dikkat çeken ifadeler kullanıyor.

TIKLA İZLE https://www.youtube.com/watch?v=X5N5q9SCpZg


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °