Birleşik Müşterek Harekat Merkezi tam kapasiteyle faaliyete başladı

ABD ile birlikte yürütülen Birleşik Müşterek Harekat Merkezi'nin tam kapasiteyle faaliyete başladığını belirten Milli Savunma Bakanı Akar, güvenli bölgeyle ilgili olarak 'İlk ortak helikopter uçuşu bugün yapılıyor' dedi.

Günde 24.08.2019 17:41:00 0
Birleşik Müşterek Harekat Merkezi tam kapasiteyle faaliyete başladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile birlikte yürütülen Birleşik Müşterek Harekat Merkezi'nin tam kapasiteyle faaliyete başladığını belirtti. 'Birinci safhayla ilgili sahada uygulamalara geçildi' dedi.

Suriye'nin kuzeyinde ABD ile birlikte kurulması planlanan güvenli bölge için ilk ortak helikopter uçuşunun bugün yapıldığını belirten Bakan Akar, 'Ayrıca teröristlere ait mevzilerin ve tahkimatın tahribine de başlandı' diye konuştu.

Astana mutabakatında 'Gerginliği Azaltma Bölgesi' ilan edilen İdlib bölgesine Esed rejiminin düzenlediği saldırıları hatırlatan Akar, 'İdlib'de gözlem noktalarımıza veya oradaki varlığımıza yönelik herhangi bir saldırıda meşru müdafaa hakkımızı sonuna kadar kullanırız' ifadesini kullandı.

Bakan Akar, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen harekatlar hakkında da 'Pençe-1'de 64, Pençe-2'de 16 olmak üzere son 8 ayda Irak'ın kuzeyinde 654 terörist etkisiz hale getirildi. Pençe-3 başarıyla devam ediyor' dedi.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °