Belediye Binasındaki Tatbikat Gerçeği Aratmadı

Kağıthane Belediye binasında nefes kesen yangın tatbikatı yapıldı. Yapılan tatbikat ile belediye hizmet binasında bulunan 600  personel itfaiye görevlileri tarafından 5 dakika içerisinde binadan tahliye edildi.

Güncel 1.03.2016 12:55:19 0
Belediye Binasındaki Tatbikat Gerçeği Aratmadı
Kağıthane Belediye binasında nefes kesen yangın tatbikatı yapıldı. Yapılan tatbikat ile belediye hizmet binasında bulunan 600  personel itfaiye görevlileri tarafından 5 dakika içerisinde binadan tahliye edildi.
Kağıthane Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı işbirliği ile Kağıthane Belediyesi?nde çalışan 120 belediye personeline yangın eğitimi verildi. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından verilen eğitimin personel tarafından pratikte de uygulanması amacı ile Kağıthane Belediye binasında yangın tatbikatı yapıldı.  Yapılan tatbikat sonucunda 600 personel, itfaiye ekipleri tarafından 5 dakika içerisinde binadan tahliye edilerek güvenli alana çıkarıldı. Bina içerisinde mahsur kalan personel ise itfaiye ekiplerinin yapmış olduğu operasyon ile kurtarılarak ambulansta ilk müdahale yapıldı.
?YANGIN TATBİKATI YAPTIK?
Tatbikatın başarılı geçtiğini belirten Kağıthane Belediyesi Sivil Savunma Amiri Turan Alacücük, ?Belediye binamızda yangın ve yangından tahliye tatbikatı yapıldı. Daha önce 6 tane engelli vatandaşımızı tahliye ettik. Olası bir yangın anında neler yapılması gerektiğini uygulama yaparak personelimize anlatmaya çalıştık. Bu şekilde personelimizden daha duyarlı daha bilgili hale getirmek istedik. Yangın anında neler yapılması gerektiğini itfaiye ekiplerimiz ile beraber organize ettiğimiz yangın tatbikatı ile böyle bir çalışma yaptık? diye konuştu.
?BELEDİYEMİZDE İTFAİYE EĞİTİMİ ALMIŞ 120 PERSONELİMİZ MEVCUT?
Kağıthane Belediyesi?nde 120 personele İtfaiye Daire  Başkanlığı ile birlikte yangın eğitim verdiklerini belirterek sözlerine devam eden Alacücük, ?Bu eğitim sonucunda da bu tatbikatı yaptık. Arkadaşlarımızı aldıkları eğitimleri uygulamasını sağladık. Kağıthane Belediye?mizde  itfaiye eğitimi almış 120 personelimiz mevcut. Bu tatbikatta beş dakikada belediye binamızı tahliye ettik. Bu da güzel bir duyarlılık. Personelimizin binada bulunan misafirlerimizin göstermiş olduğu duyarlılık. Kısa zamanda da itfaiye ekiplerimiz gelerek mahsur kalan arkadaşlarımızı kurtardı? dedi.
?BİNADA MAHSUR KALAN PERSONEL KURTARILDI?
Yangın esnasında panik yapmamanın ve önceliğin insan kurtarmak olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personeli Ahmet Cennetoğlu, ?Kağıthane Belediyesi?nde bugün bir tatbikat yaptık. Bu tatbikatta, öncelikle insan kurtarma olayına vardık. Merdiven aracını kurduk ve yangının başladığı yerde, bilgi işlem ofisinde çalışan personeli aldık. Bina içerisindeki diğer alanlara da girilerek mahsur kalan diğer arkadaşlarımızda kurtarıldı? şeklinde konuştu.
?İLK MÜDAHALE ÇOK ÖNEMLİ?
İlk müdahalenin çok önemli olduğunu belirterek sözlerine devam eden Cennetoğlu, ?Oradaki çalışan personel veya itfaiye ile ilgili bu tür kurumlarda görevli arkadaşlar var. Onların ilk müdahalesi yangının büyümesini önlüyor. Bugünkü olayın başladığı yerde bir arkadaşın olaya kısa sürede müdahale etmesi bizim de işimizi kolaylaştırıyor. Eğer yangın büyümüşse zaten personelin tahliyesi için binada ki yangın çıkışları, yön levhaları izlenerek tahliye sonucuna gidiliyor? diye konuştu.

Cumartesi 30.7 ° / 18 °
Pazar 32.9 ° / 19.4 °
Pazartesi 34.9 ° / 22.2 °