Irkçı söylemlere İtalya'dan 'eğitim' cezası

Sosyal medya ağı Facebook üzerinden göçmenlere yönelik ırkçı ve şiddet içerikli mesajlar yazan 4 İtalyan, 6 ay boyunca Facebook'a girmeme ve bu sürede göçle ilgili kitap okuyup film izleyerek mahkemeye bunlarla ilgili yorumlarını içeren

Dünya 17.09.2018 18:13:00 0
Irkçı söylemlere İtalya

Sosyal medya ağı Facebook üzerinden göçmenlere yönelik ırkçı ve şiddet içerikli mesajlar yazan 4 İtalyan, 6 ay boyunca Facebook'a girmeme ve bu sürede göçle ilgili kitap okuyup film izleyerek mahkemeye bunlarla ilgili yorumlarını içeren bir 'ödev' sunma cezası aldı.

Venedik kentinde yaşayan 34-56 yaşları arasındaki 4 İtalyan, Facebook'a göçmen ve mültecilerle ilgili yazdıkları ırkçı ve şiddet içerikli mesajlar yüzünden mahkemelik oldu.

İtalyan basınındaki haberlere göre bu 4 kişi geçen yıl Temmuz ayında göçmenler hakkında 'Pis insanlar, ölmeliler, biriyle karşılaşırsam üzerine akü asidi dökeceğim ki burada istenmediklerini anlasınlar', 'Onlar içindeyken binayı yakalım' gibi mesajlar yazdı.

Irk, etnisite, milliyet ve dine dayalı nefret propagandası ile şiddete teşviki yasaklayan Mancino Yasası'nı ihlal ettikleri gerekçesiyle bu 4 İtalyan hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Venedik'te görülen davada mahkeme, sanıkların 6 aylık bir deneme sürecine tabi tutulması ve nihai hükmün bu 6 ayın sonunda verilmesi kararı aldı.

kaynak: bbc.com


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °