Yaz sıcaklarını sevdirecek içecek: Milkshake

Yazın bunaltıcı sıcaklarından kurtulmak ve içinizi serinletmek istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit... Sıcak havada şehir hayatına tıkılı kalanlar bünyelerini bir tıkla mutlu edebilecek. Enpolitik.com'dan, yazın serinleten lezzeti

Güncel 2.07.2018 13:36:00 0
Yaz sıcaklarını sevdirecek içecek: Milkshake

Yazın bunaltıcı sıcaklarından kurtulmak ve içinizi serinletmek istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit... Sıcak havada şehir hayatına tıkılı kalanlar bünyelerini bir tıkla mutlu edebilecek. Enpolitik.com'dan, yazın serinleten lezzeti Milkshake tarifleri bu haberde...


Milkshake terimi 1885'de ortaya çıkmıştır. İlk milkshake viski, yumurta ve süt ürünleri ile yapılmıştır. 1900'lerde alkollü milkshake'ler alkolsüz versiyona dönmüş, özellikle çikolata, vanilya ve çilek tatları öne çıkmıştır.

Milkshake'e ingilizce kısaca shake (şeyk)'de denilmektedir. Yemeğin yanında da ikram edilebilen Milkshake'lerin ana omurgası süt ve dondurmadır.

İçerisine şuruplar, tozlar ve gerçek meyveler eklenerek tat ve aroma verilebilir. Ayrıca milkshake'ler üstlerine köpük krema ve şeker süslemeleri ile servise sunulabilir.


Kesin bir ayrım olmamakla birlikte, kıvam olarak milkshake'e benzeyen Smoothie'erin ana omurgası ise meyvedir. Temel olarak smoothie'lerde yoğurt, süt ve meyve suyu kullanılır. Smoothie'ler genel olarak yemek gibi kullanılır: Atıştırmalık ve kahvaltı içeceği olarak.

Blender ve malzemeleri hazırlayalım işte tarifler:

Kırmızının tadı çilekli, ahududulu milkshake

Yarımşar su bardağı çilek ve ahududuyu, yarım su bardağı vanilyalı dondurma ve 1 su bardağı sütle pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Üstünü nane yaprakları ve çilek dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

 Bitter çikolatalı milkshake



Çikolatadan vazgeçemeyenler için, bitter çikolatalı milkshake: Bitter çikolata, 1 yemek kaşığı hazır kahve ve yarım litre sütle önce kaynatılıp sonra soğutulmalı. Karışımın içine 4 top kaymaklı dondurma ve biraz daha süt ilave edip mikserden geçirebilirsiniz.



Tasarruf sevenlere muzlu milkshake

Kararan muzları atmıyorsunuz değil mi? Evde süt ya da yoğurt ne varsa muzla karıştırın, 2 top çikolatalı dondurma ve biraz da buz ekleyin; hiçbir şeyi ziyan etmediğiniz gibi çok da lezzetli bir karışım elde edeceksiniz.

 Not: Bir kişi için hazırlayacaksanız bir bardak süt ve 150 gram meyve yeterli olacaktır. Dondurma ile birlikte az miktarda da buz da kullanılabilir.

Kaynaklar: icecektarifleri.net /listelist.com /maksatbilgi.com

Enpolitik.com / Hanzade Karaşın


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °