Bozdağ: Kılıçdaroğlu İnce'yi yalanladı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'li heyetin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iade dosyasını inceleme raporuna ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

Güncel 12.06.2018 15:46:00 0
Bozdağ: Kılıçdaroğlu İnce

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'li heyetin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iade dosyasını inceleme raporuna ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin iddialarını hatırlatan Bozdağ, 'Sayın İnce dürüst bir siyasetçi gibi davranmalı, çıkıp Türkiye'den özür dilemelidir. Sayın İnce'yi Sayın Kılıçdaroğlu yalanlamış oldu.' dedi.

Ne olmuştu?

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesinin usulüne uygun istenmediğine yönelik iddialarda bulunmuş ardından CHP, iade dosyalarını incelemek için Adalet Bakanlığına başvurmuştu. CHP Ankara milletvekilleri Murat Emir, Ali Haydar Hakverdi ile avukatlar Erol Aras ve Efe Dikbıyık'tan oluşan heyet, incelemelerde bulunmuştu.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı?nda incelemede bulunan heyetin raporuna ilişkin, 'Bana gelen 3 sayfalık bir rapor var, aynı rapor Sayın Muharrem İnce'ye de verildi. Orada bazı usul eksiklikleri var ama bunlar çok hayati usul eksiklikleri değil. Bu dosyalara göre Amerika'nın bize iade etmesi lazım. Amerika'nın ısrarla somut belge istediği ifade edildi.' açıklamasında bulundu.


Pazar 38.3 ° / 25.5 °
Pazartesi 38.4 ° / 25.9 °
Salı 37.9 ° / 24.8 °