Foçalı Öğretmenler Başarı Çalıştayı Yaptı

Foça Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında daha başarılı olmanın sağlanması amacıyla ?TEOG Çalıştayı? düzenledi.

Güncel 21.02.2016 12:30:16 0
Foçalı Öğretmenler Başarı Çalıştayı Yaptı
Foça Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında daha başarılı olmanın sağlanması amacıyla ?TEOG Çalıştayı? düzenledi.
Foça Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner ile ilçedeki okul müdürleri ve 64 branş öğretmeninin katıldığı çalıştay, Yenifoça Öğretmenevi?nde gerçekleştirildi. Genel sorunların ele alındığı ve durum değerlendirmesi yapılan ilk toplantının ardından Türkçe, Matematik, Fen Teknoloji, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil branşlarında oluşturulan çalışma grupları ayrı ayrı toplandı.
İlçedeki öğrencilerin bu dönem yapılan TEOG sınavlarında aldıkları puanların yükseldiğini, ancak sıralamada geçen yıla oranla az da olsa düşüş yaşandığını belirten Şuayip Üner, çalıştayın amacının öğrenci başarısını hem puan hemde sıralamadaki yer olarak yükseltmek için yapılması gerekenleri belirlemek olarak açıkladı.
i
Çalışmanın aynı zamanda ülke geleceğini kurtarmaya yönelik olduğuna da dikkat çeken Üner, sözlerine şöyle devam etti: 'Çocuklarımıza vatan, millet sevgisini nasıl aşılamamız gerektiğinin yanında, akademik alanda onları üst seviyeye taşımak için aileleri ile birlikte yapılacakları belirlemektir. Bu amaçla tüm öğretmenlerimiz tatil günü olmasına rağmen eksiksiz olarak buradalar. TEOG sınavlarında artılarımız nelerdir, eksilerimiz nelerdir? Bundan sonra neler yapabiliriz? Bunları planlıyoruz. 30 ilçe arasında geçen yıl dördüncü idik. Bu yıl çok küçük bir farkla beşinci sıraya indik. Puan olarak yükselmişiz, ama sıralama olarak gerilemişiz. Bu düşüşün sebebini de araştırıyoruz. Bu çalıştay bize hem araştırma hemde bir öz eleştiri yapma olanağı sağladı.?
Foça TEOG Çalıştayı, çalışma gruplarından gelen değerlendirmelerin ele alındığı ortak toplantının ardından sona erdi.

Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °