'Teröristleri açtıkları çukurlara gömdük'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklalimizi ve İstikbalimizi tehdit edenlere anında cevabının verileceğini belirterek, Afrin operasyonuna ilişkin 'Fetif yakındır' dedi.

Güncel 17.03.2018 20:33:59 0

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Diyarbakır 6. Olağan İl Kongresinde konuştu. 

 

'Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir'

Silahlanarak ülkemizin birliğini bozmaya çalışan, devletimizin bekasını tehdit etmeye kalkışan, hukukunu sekteye uğratmaya çalışanların karşısında askerimizin ve polisimizin olduğunu belirten Erdoğan,  'Adı ister PKK olsun, ister FETÖ ister DEAŞ ister YPG, bizim için fark etmez. Arkasında kimin, hangi gücün olduğu da fark etmez. İstiklalimizi ve istikbalimizi tehdit eden hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacak, hemen başını ezeceğiz.' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

'Reformlarımızın en zirve noktasında terör örgütü şehirlerimizin mahallelerine çukurlar kazarak kendince ülkemize ve milletimize meydan okumaya kalktı.' diyen Erdoğan, 'İşte o zaman baktık ki bunlar nushtan yani nasihatten anlamıyor, tekdir ile de uslanacakları yok mecburen köteği devreye soktuk. Güvenlik güçlerimiz Sur içi başta olmak üzere terör örgütü ülkemizin neresinde böyle bir teşebbüse girişmişse hepsini de sildi, süpürdü, teröristleri açtıkları o çukurlara gömdü.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nda sona ulaşıldığını belirterek, 'Fetih yakın, artık benim oradaki kardeşlerim evlerine, topraklarına gidecekler. Yetti artık. Bütün bu sabırlardan sonra şimdi fetih müyesser olacak.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Kupası final karşılaşmasının 9 Mayıs 2018 tarihinde Diyarbakır'da oynanacağını bildirdi. 


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °