Sosyal Medyada 'İstiklal Marşı' manipülasyonu

Dün 46. Muhtarlar Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstiklal Marşı'na ilişkin dile getirdikleri sosyal medyada manipüle edilerek, 'İstiklal Marşıma Dokunma' şeklinde yansıtıldı.

Güncel 15.03.2018 11:32:46 0
Sosyal Medyada

 

Dün, Muhtarlar toplantısında İstiklal Marşı'na ilişkin bir açıklama yapan Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri sosyal medyada manipüle edilerek kampanya başlatıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı konuşmada, 

'Gerçekten de İstiklal Marşı'mızın anlamını dilimizle birlikte kalbimizle de okuduğumuzda anlayabiliyoruz. En büyük üzüntüm, bu emsalsiz marşın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin yapılamamış, bulunamamış olmamasıdır. O besteyle güftenin birbirini tamamlaması çok önemli. Tabii ki burada da bestekarlara görev düşüyor. Güfte var ama maalesef istenilen beste yok. Temenni ederiz ki o da çıkar, inşallah bir gün o da olur.' ifadelerini kullandı ancak sosyal medya kullanıcıları konuşmayı manipüle ederek, 'İstiklal Marşı Değiştiriliyor'muş gibi yansıttı. 

Yaygın sosyal medya organı Twitter'da #İstiklalMarşımaDokunma başlığını açanlar güfte/beste temennisini İstiklal Marşının değiştirilmesi olarak lanse etti ancak tepkiler gecikmedi. Açılan başlığa tepki gösteren pek çok kişi, 'Yine saçma sapan bir algı oluşturuluyor. İstiklal Marşı'mıza dokunulması söz konusu bile olamaz. İstiklal Marşımız'ın bestesinin yeterli duyguyu yansıtmadığı söylendi. Değişirse birtek beste değişir. Anlamadan dinlemeden yorum yapan sazanlar yükleniyor' şeklinde konuştu.

enpolitik.com/ Melek S. Tunç


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °