Uluslararası 28. Doha Kitap Fuarı, kitapseverlerle buluştu

Uluslararası Doha Kitap Fuarı, 28'inci kez kitapseverlere kapısını açtı.

Kültür-Sanat 4.12.2017 11:14:18 0
Uluslararası 28. Doha Kitap Fuarı, kitapseverlerle buluştu

 

Uluslararası Doha Kitap Fuarı, 28'inci kez kitapseverlerle buluştu.

 

Katar'ın başkenti Doha'daki Fuar ve Kongre Sarayı'nda düzenlenen fuarın açılışı Katar Kültür Bakanı Salah bin Ganim el-Aliy tarafından yapıldı. 

 

 

Açılış törenine iki ülkenin bakanlarıyla birlikte Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy ile Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer?in de katıldığı fuarda, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Hamdi Turşucu da Türkiye standını ziyaret eden Katar Kültür ve Spor Bakanı Ghanem al Ali  ile istişarelerde bulundu.

 

 

Doha?lıların ilgisinin oldukça yoğun olduğu fuarı bugün Katar Emiri Tamim el Mecid de ziyaret etti.

 

 

Büyük ilgiyle karşılanan Emir, standları tek tek gezdi. 

 

 

Aralarında Türkiye'nin de olduğu 29 ülkeden 355 yayınevi katıldığı fuar bu sene 'Bilinçli Topluma Doğru' temasıyla kitapseverlere kapılarını açtı. 

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, başta Türkçe olmak üzere Arapça, İngilizce ve Farsça dahil bir çok dilde, yüzlerce kitaptan oluşan oldukça kaliteli bir sergiyle fuarda dikkatleri üzerine çekti. 

 

 

Yaptığı etkinliklerde farklılığını ortaya koyan Kültür ve Turizm Bakanlığı?nın standı fuara adeta renk kattı.

 

 

Osmanlı mutfağı araştırmaları ile ünlü şef Yunus Emre Akkor'un baklava eşliğinde Osmanlı Şerbeti ikramına ilgi oldukça yağundu. Adeta ziyaretçilerin sergilenen kitaplarla gönülleri, baklava ve şerbetle de mideleri bayram etti.

 

 

Fuara gelen Doha'da yaşayan Türkler de, memleket özlemini yedikleri baklavalarla bir nebze olsun gidermeye çalıştı.

 

 

Ünlü hattat İsmet Keten?in ise kitapseverlere bir de hediyesi vardı. Standına gelen ziyaretçilerin isimlerini hat sanatıyla yazan Keten, 1000'i aşkın ziyaretçiye fuardan bir güzel bir anı bıraktı. 

 

 

Fuarın açılışında mini bir konser veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Klasik Türk Müziği korosu sanatçıları, bakanlığa ait stantta da üç gün boyunca adeta kulakların pasını sildi. 

 

 

Fuarda bulunan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaş, Doha'dan enpolitik.com'a fuar hakkında bilgiler verdi.

 

 

Gösterilen ilginden oldukça memnun olduklarını söyleyen Odabaş, 'Katar Devleti'nin ve Katarlı'ların yanlarında olduğumuzu göstermek açısından katılımımızın son derece önemli olduğu bu fuara ve özellikle Türkiye standına çok büyük bir ilgi ve teveccüh olduğunu görmek çok sevindirici. Gerek fuara getirdiğimiz yayınlar gerekse etkinliklerimiz çok ilgi gördü. ' diye konuştu.

28. Uluslararası Doha Kitap Fuarı, yarın kitapseverlere veda edecek.

 

HABER: YASEMİN ALTUN

 

 

 

 

 

 


Pazar 32.9 ° / 19.4 °
Pazartesi 34.9 ° / 22.2 °
Salı 36.7 ° / 24.3 °