15 Temmuz kahramanları Sincan'da bir araya geldi

15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri, darbe davalarına dikkati çekmek için duruşmaların görüldüğü Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde bir araya gelerek açıklama yaptı.

Güncel 1.12.2017 17:35:08 0
15 Temmuz kahramanları Sincan

 

15 Temmuz şehit yakınları ile gazileri, darbe davalarına dikkati çekmek için, duruşmaların görüldüğü Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde açıklama yaptı.

Darbe girişimi davalarının görüldüğü Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde toplanan şehit yakınları ve gaziler, Türk bayraklarının yanı sıra 'Vatan topraklarının koruyucusu bizleriz', 'Millet eğilmez, Türkiye yenilmez', 'Şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmayacağız', 'Demokrasiye sahip çıkacak olan millettir' yazılı dövizler taşıdı. Gruptakiler, 'İdam isteriz', 'Gaziler burada devletinin yanında', 'Vatan sana canım feda' ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin yapılması, dua ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, grup adına gazi Levent Yücel açıklama yaptı. Yücel, 15 Temmuz'u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını haykırmak ve darbecilerin mahkemelerde yargılanıp bir an önce hak ettikleri cezaya çarptırılmasını istedikleri için toplandıklarını söyledi.

İhanet şebekelerinin geçmişte olduğu gibi bugün de içeride ve dışarıda Türkiye'ye karşı ekonomik ve siyasi baskı peşinde olduğunu belirten Yücel, bu baskılarla hainlere moral ve ümit verilmeye çalışıldığını ifade etti. Yücel, 'Ülke ve millet olarak gücümüzün sınanmaya kalkışılamayacağını, sınamaya kalkışanların 15 Temmuz'da olduğu gibi misliyle karşılık bulacaklarını ve hüsrana uğrayacaklarının bilinmesi gerektiğini tüm dünyaya hatırlatmak için buradayız.' diye konuştu.

15 Temmuz'da milletin, iradesine sahip çıktığını, sürecin de henüz bitmediğini anlatan Yücel, 'Bunun için darbe davaları neticeleninceye kadar, hainlerden hesap sorulana kadar biz burada nöbetteyiz.' dedi.

Yücel, darbecilerle hesaplaşma zamanı olduğunu ifade ederek yargı kurumlarının hainlerin yalanlarıyla oyalanmasına fırsat verilmemesi, yargılamaların hızlandırılıp darbecilere hak ettikleri cezanın bir an evvel verilerek milletin vicdanının da rahatlatılması gerektiğini vurguladı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de dünyanın en ağır darbe girişimi ile karşı karşıya kalındığı 15 Temmuz gecesi, kahraman Türk milletinin destansı bir kahramanlık örneği gösterdiğini aktardı.

15 Temmuz davaları ile ilgili sürecin hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Ertürk, uluslararası arenada Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyen, davayı sulandırmak isteyenlerin, hüsranla sonuçlanacak bir girişimde bulunduklarını bilmelerini istedi.

Ertürk, 'Ne olursa olsun inşallah bağımsız Türk mahkemelerinde bu hainler hak ettikleri cezayı en ağır şekilde alacaklar.' dedi.


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °