'Haçlı seferlerinden bu yana...'

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Şehitler Tepesini ziyaret edip karanfil bırakt

Güncel 17.12.2016 15:28:06 0

Kayseri'de bugün gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili konuşan Özlü, 'Geçen hafta polise, bu hafta da askerlere saldırı var. Ne kadar planlı, programlı olduğu görülüyor' dedi.

'Maalesef şehitlerimiz var. Yaralılarımız var. En son aldığımız haberlere göre 13 şehidimiz var, 48 yaralımız var' diyen Bakan Özlü, 'Şehitlerimize rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu terörle ilgili konu Türkiye'nin hep gündeminde. Gerçekten Türkiye toplu bir saldırıyla karşı karşıya. Çok organize, planlı, hesaplı bir saldırıyla karşı karşıya. Şundan emin olun; Nasıl kazılan hendekler, hendekler kazdılar, tuzaklar kurdular. Geçen sene olanları hatırlayın. Nasıl üstesinden geldiysek, bunun da Türkiye üstesinden gelecektir ' diye konuştu.

HAÇLI SEFERLERİNDEN BU YANA

Faruk Özlü, konuşmasında İslam dünyasının çok kritik bir süreçten geçtiğini de belirterek Moğol istilası ve Haçlı Seferleri'nden bu yana, tarihin en önemli kırılma anlarından birini yaşadığına dikkat çekti.

'Ya topluca çıkacağız veya Allah korusun, topluca batacağız' diyen Bakan Özlü, 'Bizler, çok büyük bir mesuliyet taşıyoruz. Özellikle son birkaç yılda yaşanan gelişmelere rağmen, gerek mezhep gerek ırk düzeyindeki ihtilaflara son verebiliriz. Batı tarihini iyi analiz etmek gerekiyor.

Avrupa'da çok çetin mezhep savaşları yaşandı. 2. Dünya Savaş'ında 45 milyon insan hayatını kaybetti. 150 yıl önce, Amerikan iç savaşında 1 milyondan fazla insan yaşamını yitirdi. Avrupa ve ABD, kendi içlerinde savaşmanın menfaatlerine uygun olmadığını bir şekilde fark etti. Bizde fıkıh teriminin çok güzel bir tarifi vardır. Fıkıh, kişinin lehine ve aleyhine olanı bilmesidir.

İhtilaf bizim aleyhimizedir. Lehimize olan sadece ve sadece vahdettir. Duyguların, önyargıların, geçmiş hesapların yerine, bir an önce aklı, mantığı, hakkı ve adaleti ikame etmek zorundayız' ifadelerini kullandı.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °